Parchetul a deschis dosar penal pentru omor calificat: „Audierea persoanei cercetate de comiterea faptei va fi realizată de îndată ce starea de sănătate a acesteia va permite”

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau au deschis dosar penal pentru omor calificat. Doi procurori, alaturi de politisti de la IPJ Bacau s-au deplasat la fata locului si au inceput cerecetarea penala.

Redam integral comunicatul Parchetului :

Având în vedere evenimentul ce a avut loc în data de 01.03.2021 într-un imobil de pe raza Mun. Oneşti, Jud. Bacău, ce a condus la ucidereaa două persoane de sex masculin prin folosirea unui obiect tăietor/înţepător,procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat.

În aceste împrejurări, o echipă formată din doi procurori din cadrul unităţii judeţene şi lucrători din cadrul I.P.J. Bacău -Serviciul de Investigaţii Criminale precum şi Serviciul Criminalistic s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea activităţilor de cercetare penală în vederea aflării adevărului şi lămuririi cauzei sub toate aspectele ce ţin de împrejurările în care a fost săvârşită fapta.

În acest sens, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privirela fapta comisă şi au fost luate măsurile urgente pentru administrarea probelor privind activitatea infracţională constatată, respectiv a fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost identificaţi şi audiaţi martorii ce au asistat la desfăşurarea evenimentelor, au fost fixate şi ridicate mijloacele materiale de probă de la locul faptei, în acest moment ancheta fiind în desfăşurare.

Menţionăm că audierea persoanei cercetate de comiterea faptei va fi realizată de îndată ce starea de sănătate a acesteia va permite.Prin urmare, raportat la stadiul procesual al cercetărilor, în prezentnu putem oferi alte informaţii suplimentare,având în vedere pe de o parte necesitatea respectării drepturilor recunoscute de lege în favoarea persoanei cercetate pentru uciderea celor două victime iar pe de altă parte evitarea perturbării sau periclitării bunei desfăşurări a urmăririi penale, respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi al caracterului nepublic al acestei faze a procesului penal, urmând să revenim ulterior cu alte informaţii de interes public.” se arata in comunicatul de presa transmis de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here