„Pantofi inteligenti” de la Google

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

google-shoes-SXSW-papuci-inteligentiPentru ca nu avem suficient de multe accesorii motivationale, Google a anuntat un proiect ce include senzori in pantofi si aplicatii de smartphone.

ntitulat in aceasta etapa de dezvoltare Google Shoes, proiectul celor de la Google pare sa se afle intr-un stadiu destul de avansat. Interesant este insa ca aceasta asociere dintre o aplicatie de smartphone, o pereche de pantofi si alte cateva elemente inteligente va purta sigla open source, iar sistemul de operare rulat va putea fi experimentat de catre oricine fara probleme.

In practica, nici macar nu vorbim de un produs bine definit, ci mai degraba de un experiment bazat pe o pereche de pantofi sport Adidas. Inainte de orice, clipul de mai jos si demonstratia celor de la Google de la SXSW fac parte din initiativa Art, Copy and Code. Asocierea celor 3 cuvinte defineste un program de marketing Google al carui scop este sa ,,ne arate cum putem folosi obiecte pentru a spune povesti online”. Aceasta a fost caracterizarea facuta de Aman Govil, Director de publicitate la Google.

Pentru ca nu putea lipsi un volum important de tehnologie din intreaga prezentare, incaltarile au fost dotati cu un mic computer, senzori inteligenti, difuzoare si conectivitate Bluetooth, cu unicul scop de a striga la purtator afirmatii motivationale in timpul unei sesiuni de training. Intr-un context izolat ideea pare destul de buna iar aplicatia de smartphone pare sa preia un amalgam de informatii utile dupa doar cativa pasi.

Sursa: playtech

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here