Palatul Copiilor Bacău plantează puieţi în Parcul Cancicov

Palatul Copiilor din Bacău vă invită joi, 19 septembrie, la o activitate de plantare de puieţi, care se va desfăşura de la ora 10.00, în zona fântânii arteziene din Parcul Cancicov.

Acţiunea marchează lansarea proiectului Comenius „Biodiversity conservation – the only path of our survival”, în care Palatul Copiilor Bacău este partener cu instituţii de învăţământ din alte şase ţări europene: Ungaria, Slovacia, Turcia, Bulgaria, Polonia şi Grecia (ţară coordonatoare).

„Datorită specificului proiectului, care vizează protejarea mediului prin conservarea biodiversităţii, ne-am gândit la o altfel de lansare a proiectului. Activitatea de plantare are o dublă semnificaţie, fiind organizată în preajma Zilei Mondiale a Păcii, 21 septembrie, prilej cu care Fundaţia Mondială Educaţională de Mediu (FEE) a invitat şcolile din întreaga lume să planteze copaci. Sloganul activităţii este «Plantează un copac pentru pace!»”, a declarat profesorul Nela Dumea, coordonatoare a Cercului de Protecţia Mediului de la Palatul Copiilo Bacău şi coordonator din partea României a proiectului „Biodiversity conservation – the only path of our survival”.

Acţiunea de plantare se realizează cu sprijinul Direcţiei Silvice Bacău – Ocolul Silvic Fântânele, care ne-a asigurat puieţii, şi a Primăriei municipiului Bacău, care ne-a pus la dispoziţie locaţia.

Proiectul „Biodiversity conservation – the only path of our survival” a fost aprobat în sesiunea iulie 2013 de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi va fi derulat în anii şcolari 2013 – 2014 şi 2014 – 2015, beneficiind de finanţare de la Comisia Europeană.  Acesta este primul proiect Comenius al Palatului Copiilor din Bacău.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here