Palatul Copiilor Bacău plantează puieţi în Parcul Cancicov

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Palatul Copiilor din Bacău vă invită joi, 19 septembrie, la o activitate de plantare de puieţi, care se va desfăşura de la ora 10.00, în zona fântânii arteziene din Parcul Cancicov.

Acţiunea marchează lansarea proiectului Comenius „Biodiversity conservation – the only path of our survival”, în care Palatul Copiilor Bacău este partener cu instituţii de învăţământ din alte şase ţări europene: Ungaria, Slovacia, Turcia, Bulgaria, Polonia şi Grecia (ţară coordonatoare).

„Datorită specificului proiectului, care vizează protejarea mediului prin conservarea biodiversităţii, ne-am gândit la o altfel de lansare a proiectului. Activitatea de plantare are o dublă semnificaţie, fiind organizată în preajma Zilei Mondiale a Păcii, 21 septembrie, prilej cu care Fundaţia Mondială Educaţională de Mediu (FEE) a invitat şcolile din întreaga lume să planteze copaci. Sloganul activităţii este «Plantează un copac pentru pace!»”, a declarat profesorul Nela Dumea, coordonatoare a Cercului de Protecţia Mediului de la Palatul Copiilo Bacău şi coordonator din partea României a proiectului „Biodiversity conservation – the only path of our survival”.

Acţiunea de plantare se realizează cu sprijinul Direcţiei Silvice Bacău – Ocolul Silvic Fântânele, care ne-a asigurat puieţii, şi a Primăriei municipiului Bacău, care ne-a pus la dispoziţie locaţia.

Proiectul „Biodiversity conservation – the only path of our survival” a fost aprobat în sesiunea iulie 2013 de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi va fi derulat în anii şcolari 2013 – 2014 şi 2014 – 2015, beneficiind de finanţare de la Comisia Europeană.  Acesta este primul proiect Comenius al Palatului Copiilor din Bacău.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here