Pacient salvat la SJU Bacau, dupa ce a fost muscat de o vipera in judetul Neamt

1

Duminica, 19 mai, la Spitalul din Roman s-a prezentat un tanar de 22 de ani care a fost muscat de un sarpe. Intrucat la Spitalul din Roman nu exista ser antiviperin, pacientul a fost transportat de urgenta la SJU Bacau:

S-a luat hotărârea de către medicii de la CPU Roman ca acesta să fie transferat la Spitalul de Urgență Bacău, ținând cont că de la Roman se ajunge mai repede la spitalul din județul vecin. Bărbatul era conștient, cooperant și stabil. După ce i s-a administrat ser antiviperin de colegii de la Bacău, a fost redirijat pentru a rămâne sub supraveghere medicală. Pacientul a plecat fără aviz medical la domiciliu”, au precizat reprezentanții SMU Roman.

Problema aprovizionării cu ser antiviperin a spitalelor este una foarte discutată mai ales în sezonul estival pentru că vaccinul antiviperin trebuie administrat în primele ore de la mușcătură. Vipera este un animal timid, care fuge de oameni. Peste 90% din mușcături, se întâmplă atunci când cineva încercă să prindă o viperă. Mușcătura cauzează reacții alergice, astfel că, alergicii și cardiacii mușcați de viperă, devin urgențe.

Sursa: monitoruldeneamt.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.