Pacient de 50 ani cu anevrism cerebral rupt, transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, de pe hliportul SJU Bacău

0

Un pacient în vârstă de 50 ani, cu suspiciune de AVC, a fost trimis în această dimineață de Spitalul Buhuși pentru a efectua CT cranian la SJU Bacău.

În urma investigațiilor CT s-a pus diagnosticul de anevrism cerebral rupt (vas de sânge rupt) și a fost solicitat elicopterul SMURD pentru a fi transferat la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iași pentru intervenție neurochirurgicală urgentă.

Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, reprezintă un obiectiv extrem de important, parte a proiectului integrat ce a mai inclus lucrări de modernizare, extindere şi dotare a infrastructurii Unităţii de Primiri Urgenţe.

Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproximativ 3,6 milioane de euro din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Transportul pe calea aerului durează doar 20 de minute, faţă de peste 2 ore pe rutier.Heliportul a fost operaționalizat pe 03.11.2022 și până în prezent au fost efectuate 16 zboruri, 15 transferuri la Iași și un transfer din Galați la unitatea noastră.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.