Organizatia municipala a PSD Bacau propune reducerea schemei de personal cu 50 la suta la Politia Locala Bacau

Consecventa propunerilor de transparentizare si eficientizare a activitatii Politiei Locale a Municipiului Bacau, concretizata inclusiv prin proiectul de desfiintare a structurii de informatori voluntari constituita la nivelul acestei institutii publice, organizatia municipala a PSD Bacau va propune un proiect de reducere cu 50 la suta a schemei de personal a Politiei Locale.

Dupa modelul instituit la alte primarii de resedinta de judet din tara, care au realizat economii substantiale la bugetul local prin eficientizarea activitatii politiilor locale, proiectul PSD Bacau de restructurare a Politiei Locale vizeaza injumatatirea cheltuielilor de personal, cifrate la peste 10 milioane de lei/an.

Conform Raportului de activitate pe anul trecut, la 31 decembrie 2018 Politia Locala inregistra un buget de subventii aprobate de Consiliul Local Bacau in suma de 12.147.000 lei, din care 10.022.000 lei (2,25 milioane euro) reprezentand cheltuieli cu personalul.
Acestea au crescut, in 2018, cu peste 23 la suta fata de anul precedent (2017), crestere de aprox. 2 milioane lei doar pe palierul cheltuielilor de personal, la 173 de lucratori incadrati.

Apreciem ca diminuarea schemei de personal coroborata cu eficientizarea activitatii Politiei Locale, in respect fata de contribuabilii bacauani, va conduce la economii semnificative la bugetul local (peste 1 milion de euro), bani care pot finanta crearea de noi locuri la cresa sau modernizarea si dotarea claselor din scoli.

In ceea ce priveste situatia cumulului pensiei cu salariul, inregistrat in cazul mai multor lucratori cu functii de conducere in Politia Locala, organizatia municipala PSD Bacau militeaza pentru „decuplarea” pensionarilor de la orice alte venituri publice si organizarea, in regim de urgenta, a unor concursuri transparente, in care sa primeze competentele si pregatirea candidatilor, nu cumetriile si tovarasiile, asa cum se intampla cu actualul sef al Politiei Locale care e cumatrul primarului Necula.

Reiteram, pe aceasta cale, apelul ca proiectul nostru privind desfiintarea structurii paralele de informatori voluntari din Politia Locala sa fie urgent pus in dezbaterea Consiliului Local. Consideram ca transparentizarea activitatii Politiei Locale si eficientizarea acesteia, inclusiv prin eficientizarea cheltuielilor de personal, se impun mai mult ca oricand, in conditiile unui buget local tot mai restrans, care trebuie sa sustina functionarea serviciilor publice de interes local.

Comunicat de presa

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

1 comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here