Ordinul pentru proiectarea Centurii Bacaului a fost dat. Cand vor incepe lucrarile

Publicitate

Ordinul de incepere a lucrarilor a fost semnat

Conform unui raspuns trimis de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ordinul de incepere pentru perioada de proiectare a Centurii Bacaului a fost dat pe 23 ianuarie 2019. Constructorul, asocierea de firme Spedition UMB – Tehnostrade are la dispozitie 6 luni pentru proiectarea centurii.

Contractul pentru execuția variantei ocolitoare a Municipiului Bacău a fost semnat pe 22 decembrie 2018, la Centrul de Afaceri și Expoziții, de Narcis Neaga (șeful CNAIR) și reprezentanții Spedition UMB – Tehnostrade.

Centura Bacăului – perioadă execuție 30 de luni; garanție 7 ani

Potrivit datelor tehnice prezentate de Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, varianta ocolitoare a Municipiului Bacău va măsura aproximativ 31 km, din care 16 km vor fi construiți în regim de autostradă. Vor exista 12 lucrări de artă (6 pasaje și 6 poduri). Perioada de proiectare este de 6 luni, iar durata de execuție a lucrării este de 30 de luni. Garanția șoselei de centură este de 7 ani, valoarea contractului fiind de 668 milioane lei (aprox. 142 milioane euro).

„Finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri europene nerambursabile, deci nu se pune problema să nu existe finanțare. Poate că 1 aprilie 2015 a fost o păcăleală, dar 22 decembrie este data la care s-a restartat România și cred că se restartează și acest proiect al șoselei de centură la care va lucra cel mai bun constructor din România”, a spus șeful CNAIR la data semnarii contractului

Pe 23 iulie 2019 se termina proiectarea si incep lucrarile

Conform contractului, pe 23.07.2019 se termina faza de proiectarea si constructorul ar trebui sa inceapa lucrarile propriu-zise.

CNAIR a transmit site-ului Bacau.net ca nu exista probleme ce ar putea intarzia inceperea lucrarilor:

„Nu există probleme care ar putea întârzia începerea lucrărilor. Antreprenorul va obtine, respectiv va confirma/actualiza avizele, dupa caz” au spus reprezentantii CNAIR pentru Bacau.net

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here