Orasul Buhusi va avea un complex sportiv iar sala de cinema va fi renovata. Fondurile vin de la Guvern

Complex Sportiv in Buhusi

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a anuntat oficial ca orasul Buhusi va avea finantare de la Compania Nationala de Investitii pentru constructia unui complex sportiv modern. 62 de complexuri sportive au fost incluse, prin ordin al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, pe lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul Subprogramului ”Complexuri sportive”. Printre acestea se numara si orasul Buhusi. Proiectul va fi implementat in zona stadionului „Textila”.

„În urma demersurilor făcute de Primăria Buhuși în anul 2019, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a inclus orașul Buhuși pe lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul Subprogramului „Complexuri sportive”, coordonat de MLPDA, prin Compania Națională de Investiții, alături de doar alte 62 de localități din țară. 

Ne angajăm să depunem toate eforturile pentru ca acest proiect implementat de Compania Națională de Investiții să fie realizat în cel mai scurt timp.” a spus primarul orasului Buhusi, Vasile Zaharia

Baza sportivă (TIP 1) va avea următoarele funcțiuni:
► Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori
► Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m
► Clădire vestiare și administrativă
► Parcare autovehicule și autocar

Prin acest program se urmăreşte construirea de noi complexuri sportive, finalizarea structurilor începute precum şi reabilitarea celor existente cu rol în asigurarea infrastruturii necesare organizării de competiții sportive de amploare (cupe și campionate europene, evenimente FIFA etc.), competiții și evenimente care ar aduce un plus de valoare țării noastre atât din punct de vedere economic cât și turistic.

 

Cinema Victoria din Buhusi intra in renovare

Si cinema-ul din Buhusi va beneficia de fonduri guvernamentale pentru a-si schimba fata. Astfel, prin program 38 de săli de cinema vor fi reabilitate, modernizate sau construite în 19 județe din țară. In judetul Bacau, sala de cinama din Buhusi si cea din Targu Ocna vor beneficia de „reabilitare”.

Cinema Victoria Buhusi

În cadrul acestui subprogram se realizează reabilitarea și modernizarea sălilor de cinema cu scopul revitalizării acestora, creând astfel posibilitatea accesului la cultură în mod facil, în special în orașe în care posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt reduse. Astfel se vor creea alternative de petrecere a timpului liber în special pentru tineri.

 

 

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here