Operatori economici verificați de polițiști


            La data de 14 septembrie a.c, polițiștii Seviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune, în intervalul orar 11:00 – 14:00, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

          În cadrul activităţilor au fost verificați 45 de operatori economici.

          Totodată, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenționale conform O.U.G 28/1999 în valoare de 22.500 de lei și a fost confiscată suma de 1.300 de lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate şi nefiscalizate.

          Exemplu:
          Cu ocazia verificării economice efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Bacău, s-a constatat că aceasta desfăşura activităţi specifice saloanelor de înfrumuseţare fără a respecta prevederile Ordonanţei Guvernului 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

          În acest sens, polițiștii au identificat în unitatea de vânzare o sumă nejustificată de aproximativ 800 de lei, sens în care au aplicat sancţiunea contravenţională a amenzii în valoare de 10.000 de lei şi sancţiunea complementară de confiscare a sumei de bani nejustificate, reprezentând servicii specifice saloanelor de înfrumuseţare prestate şi nefiscalizate.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.