Operator de publicitate din București sancționat de polițiștii locali băcăuani pentru că nu respecta regulile de publicitate stradală

0

În luna februarie a.c., polițiștii locali din cadrul Compartimentului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal au efectuat mai multe controale cu privire la legalitatea amplasării mijloacelor publicitare. Urmare a acestor verificări s-a constatat că pe fațada a două imobile situate pe Calea Republicii, din municipiul Bacău sunt amplasate, contrar prevederilor legale, două mesh-uri publicitare de mari dimensiuni.

Agentul de publicitate care a montat aceste mijloace de publicitate a fost informat de cele constatate în teren și îndrumat să dezafecteze materiale publicitare. Întrucât nu s-a conformat măsurilor dispuse de polițiștii locali, operatorul de publicitate a fost sancționat contravențional pentru fiecare locație în parte, cuantumul amenzilor fiind de 5.000 lei.

„Precizăm că amplasarea mesh-urilor și a bannerelor publicitare în municipiul Bacău este interzisă, conform prevederilor H.C.L. nr. 110/2022 privind aprobarea Regulamentului Local de Arhitectură și Estetica Urbană pentru Municipiul Bacău. Amplasarea altor mijloace de publicitate se face doar în baza autorizațiilor eliberate de Primăria Municipiului Bacău.

Menționăm că astfel de controale vor continua și în perioada imediat următoare pentru menținerea imaginii arhitecturale și a mediului construit în municipiului Bacău.” – au transmis reprezentanții Poliției Locale Bacău


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.