OMV Petrom Aviation investește 400.000 de euro într-un depozit de carburanți la Aeroportul Bacău

0

Lider pe piața de profil, OMV Petrom Aviation vrea să construiască în vecinătatea Aeroportului Bacău un depozit de combustibil pentru aviație. Investiția se ridică la 400.000 euro, compania intenționând să concesioneze un teren 1500 de metri pătrați în zona aeroportului.

Aeroportul BacauCererea de concesionare a 1500 mp de teren a fost formulată de OMV Petrom Aviation încă din august, în baza unei adrese remise Consiliului Județean (CJ) Bacău. Compania intenționează să construiască un depozit pentru carburanți tip JET A-1, destinat aeronavelor. Capacitatea de stocare a depozitului este de 100 metri cubi, cu posibilitate de extindere la 150 metri cubi. Combustibilul Jet A-1 este produs de rafinăria Petrobrazi și a fost omologat în 2004.

Potrivit notei de fundamentare întocmită de Regia Aeroportul Internațional Bacău, OMV Petrom Aviation este lider pe piața carburanților de profil, cu o cotă de 65 la sută din volumul de combustibil tip JET. Oficialii Regiei speră că dezvoltarea facilităților OMV Petrom Aviation în zona aeroportului vor conduce la dezvoltarea activității aeroportuare viitoare.

Petrom Aviation are un capital social de 18,5 milioane de lei, divizat in 185,2 de milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Compania a incheiat primele noua luni cu un profit net de 2,3 milioane lei, de peste trei ori mai mare fata de castigul de 712.203 lei din perioada similara a anului trecut, si venituri de 196,08 milioane lei (53,8 milioane euro), in urcare cu 78,3%.

Este a doua concesionare aprobată de CJ la Aeroportul Bacău după cea din iunie, când aleșii județeni au votat concesionarea a 1000 mp către compania băcăuană Dedeman. Pe terenul respectiv, Dedeman va amenaja un hangar menit a adăposit avionul privat al companiei, Embraer 100 Phenom.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.