Omul de afaceri Viorel Rusu, plasat în arest la domiciliu de Judecătoria Bacău. Măsura este valabilă până la 5 martie


Judecătoria Bacău a dispus joi seară plasarea în arest domiciliar a omului de afaceri Viorel Rusu (Conextrust). Magistrații au respins, astfel, cererea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău. Potrivit Încheierii 70/2016, măsura arestului domiciliar este valabilă până la 5 martie. Un comunicat dat publicității de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel atestă că procurorii au reținut în sarcina lui Rusu comiterea a 4 infracțiuni de fals în declarații și participație la abuz în serviciu. La data de 4 februarie 2009, Rusu – afirmă Parchetul – a prezentat în faţa registratorilor din cadrul OCPI Bacău acte incomplete ce au avut ca efect înscrierea dreptului de proprietate deplină asupra unei construcţii (bloc de locuinţe), determinând producerea unui prejudiciu bugetului de stat în valoare de 468.960 lei (valoare ce urmează a fi actualizată printr-o expertiză contabilă).

Viorel Rusu va ispăși arestul domiciliar într-o locuință din comuna Mărgineni. Măsura este valabilă până la 5 martie 2016, după ce magistrații Judecătoriei Bacău au respins joi seară solicitarea Parchetului de arestare preventivă a controversatului om de afaceri.

Soluție Judecătoria Bacău (Încheiere 70/2016)

Rusu Viorel conextrust dosar penalÎn baza art. 227, alin 1 C. proc. pen. respinge ca neîntemeiata cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul RUSU VIOREL. În baza art. 227, alin. 2 C. proc. pen. cu referire la art. 202, alin. 4, lit. d C. proc. pen. şi art. 218, art. 219 C. proc. pen. dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul RUSU VIOREL, cercetat pentru săvârşirea infrac?iunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu, prevazuta de art. 52, alin. 3 C. pen. cu referire la art. 297, alin. 1 C. pen. şi patru infracţiuni de fals în declaraţii, prevazute de art. 326 C. pen., totul cu aplicarea art. 38, alin. 1 C. pen., pentru o perioada de 30 de zile începând cu data de 05.02.2016 pâna la data de 05.03.2016, inclusiv. În baza art. 221, alin. 1 C. proc. pen., impune inculpatului RUSU VIOREL obligaţia de a nu părăsi imobilul din sat Margineni, com. Mărgineni, str. Calea Moineşti, nr. 64, jud. Bacău, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecatorului de camera preliminara sau a instanţei de judecata. În baza art. 221, alin. 2, lit. a C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul RUSU VIOREL trebuie să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. În baza art. 221, alin. 2, lit. b C. proc. pen., impune inculpatului RUSU VIOREL ca pe durata masurii preventive a arestului la domiciliu sa nu comunice direct sau indirect cu martorii din dosar. În baza art. 221 alin. 4 C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului RUSU VIOREL că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 125 din Legea nr. 254/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, desemnează ca autoritate de supraveghere a măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpatului RUSU VIOREL, Postul de Poliţie al comunei Margineni. Ia act că în prezenta cauză inculpatul RUSU VIOREL a fost asistat de apărători aleşi. În baza art. 275, alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 04.02.2016, ora 19.30.

Conform unui comunicat dat publicității de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, Viorel Rusu s-ar face vinovat de comiterea a 4 infracțiuni de fals în declarații, precum și de participație improprie la abuz în serviciu.

Comunicat Parchet Curte Apel Bacău:

viorel-rusu-655x360Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău efectuează cercetări faţă de inculpatul persoană fizică Rusu Viorel pentru săvârşirea a patru infracţiuni de fals în declaraţii, prev. de art. 326 C.p. şi a unei infracţiuni de participaţie improprie la abuz în serviciu, prev. de art. 52 al. 3 C.p. cu referire la art. 297 al. 1 C.p.

În fapt, în sarcina acestuia s-a reţinut că la datele 20.02.2013, 05.06.2013, 17.07.2013 şi 02.10.2014, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului în faţa notarului, susţinând cu ocazia înstrăinării către terţi a unor apartamente că bunurile ce fac obiectul vânzării nu fac obiectul vreunui litigiu pe rol.

Totodată, la data de 04.02.2009, a prezentat în faţa registratorilor din cadrul OCPI Bacău acte incomplete ce au avut ca efect înscrierea dreptului de proprietate deplină asupra unei construcţii (bloc de locuinţe), determinând producerea unui prejudiciu bugetului de stat în valoare de 468.960,6 lei (valoare ce urmează a fi actualizată printr-o expertiză contabilă). Prin ordonanţa procurorului din 04.02.2016 s-a dispus reţinerea inculpatului Rusu Viorel pentru o perioadă de 24 ore, fiind înaintată cauza Judecătoriei Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.