Întocmai ca și zâmbetul nostru, mâinile reprezintă cartea noastră de vizită. Un aspect îngrijit al mâinilor reprezintă un indicator al stimei de sine și un simț estetic care poate dezvălui adevărata personalitate a unei persoane. De ce să nu treci la next level și să te bucuri de o manichiură îngrijită și elegantă, cu ajutorul ojelor semipermanente?
Ce este o ojă semipermanentă?
Oja semipermanentă este un hibrid între oja tradițională și gelurile UV și se usucă într-o lampă LED sau UV. Întocmai ca și gelul UV, oja semipermanentă rezistă pe unghii până la 3-4 săptămâni, dacă este realizată și întreținută în mod corespunzător.
Compoziția ojei semipermanente constă în polimeri – formați adesea din acrilați sintetici sau rășini naturale, fluidificatori – pentru o textură lichidă și un miros nu foarte puternic, agenți filmogeni pentru o mai bună aplicare și pigmenți pentru un plus de culoare în viața fiecărei femei.
Alege oje semipermanente în culori pastelate, bogate, mate, lucioase, cu sclipici, cu aspect platinum, efect de oglindă, termice, astfel încât să îndeplinească orice preferințe în materie de aspect și culori și să se potrivească stilului personal.
Cum se aplică lacul de unghii semipermanent?
Pentru aplicarea lacului de unghii semipermanent este necesară urmarea unor pași simpli, dar de efect, fără de care oja nu va fi la fel de durabilă.
După aranjarea, curățarea și degresarea unghiei, este necesar a se aplica un primer, cu sau fără acid, după caz.
După uscarea primerului se aplică un prim strat de base coat, pentru a forma o bună aderență pentru lacul de unghii. Base coat-ul se usucă în lampa UV sau LED timp de 30 de secunde.
Oja semipermanentă se poate aplica atât pe unghii subțiri și moi, cât și pe unghii sănătoase, cu condiția formării apexului. Apexul oferă unghiei naturalețe și rezistență mai mare manichiurii și se aplică ținând cont de curba naturală a unghiei. Se formează cu ajutorul unei cantități potrivite de base coat, plasată aproape de baza unghiei, după care, se întoarce mâna cu palma în sus, iar cu ajutorul gravitației, se formează așa numitul apex.
După formarea apexului, se aplică primul rând de ojă semipermanentă, într-un strat subțire, se usucă în lampă, apoi se aplică un nou strat. În funcție de textura și vâscozitatea ojei semipermanente, se poate aplica unul sau două straturi de ojă, ambele polimerizându-se 30 de secunde în lampa LED sau 2 minute în lampa UV.
Odată uscată oja, se aplică un strat final, top coatul, care oferă luciu unghiei și o rezistență mai mare.
Există posibilitatea de a scăpa de folosirea acestui trio, base coat + ojă semipermanentă + top coat, prin folosirea ojelor semipermanente 3 în 1, oje ce se bucură de aceleași caracteristici și rezultate.
Cum se elimină oja colorată semipermanentă?
Eliminarea ojei semipermanente este mai neplăcută, însă nu imposibilă. Cu ajutorul unei pile cu o granulație de 100, se pilește suprafața unghiei până la primul strat de ojă, după care se înfășoară unghiile într-o dischetă cu acetonă sau cu o substanță specială pentru îndepărtarea ojei. După 10-15 minute, cu un bețișor din portocal, oja se îndepărtează extrem de ușor. După îndepărtarea ojei, unghiile și cuticulele trebuie hidratate cu un ulei special pentru cuticule.
Care sunt avantajele folosirii unei oje semipermanente?
Există numeroase avantaje pe care le oferă oja semipermanentă, printre care rezistența, uscarea rapidă și strălucirea de lungă durată.
O manichiură cu ojă semipermanentă rezistă aproximativ 3-4 săptămâni, în funcție de marca de ojă folosită și metoda de aplicare. Aplicată corespunzător pe o unghie bine pregătită în prealabil, oja semipermanentă va rezista surprinzător de mult.
Lacul semipermanent se usucă în 30 de secunde, folosind o lampă LED sau UV. Gata cu timpul pierdut pentru uscarea ojei tradiționale.
O strălucire de invidiat este oferită de ojele semipermanente încă de la primul strat. Însă, pentru o mai bună protecție și un luciu impecabil, este necesară aplicarea unui top coat din aceeași gamă ca și oja, pentru o rezistență mai durabilă.
Sunt reale miturile legate de lacurile semipermanente?
Există numeroase mituri legate de oja semipermanentă, mituri mai mult sau mai puțin reale, fiindcă în fond, totul depinde de modul în care sunt aplicate sau eliminate de pe unghie.
Oja semipermanentă dăunează unghiei naturale: Da și nu. După cum spuneam, totul depinde de metoda de aplicare. Dacă sunt respectați toți pașii, iar unghia este pregătită corespunzător, oja semipermanentă nu are cum să facă vreun rău unghiei naturale. În caz contrar, da, atunci cu siguranță poate dăuna. Tocmai de aceea, ajutorul unui profesionist este recomandat în detrimentul efectuării manichiurii acasă, dacă nu există îndemânare și pricepere.
Oja semipermanentă are un miros neplăcut, dăunător: Datorită fluidificatorilor aflați în ojă, aceasta poate avea un miros ceva mai înțepător. Însă, cu siguranță nu este periculos pentru sănătate, fiindcă în mod cert fiecare avem în casă produse de curățat cu un miros mult mai puternic care poate afecta căile respiratorii.
Oja semipermanentă nu rezistă mult: Depinde cu ce anume este comparată. Dacă o comparăm cu gelurile UV, atunci da, oja semipermanentă poate că nu rezistă atât de mult. Însă cele mai frecvente comparații sunt cu lacurile de unghii obișnuite. Cu siguranță că oja semipermanentă rezistă mult mai mult, în condițiile unei aplicări corespunzătoare.