Oana Schmidt-Hăineală, delegată procuror şef adjunct al DIICOT

Sectia pentru procurori a CSM a decis, marti, delegarea Oanei Schmidt-Haineala in functia de procuror sef adjunct al DIICOT, pentru cel mult sase luni.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, dupa suplimentarea ordinii de zi, delegarea in functia de procuror sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a Oanei Andrea Schmidt-Haineala, au transmis reprezentantii CSM. Delegarea se face incepand din 1 iulie, pana la ocuparea functiei in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

Oana-Schmidt Haileala, procuror la Parchetul Curtii de Apel Bacau, a fost propusa sa ocupe un post de secretar de stat in Guvernul Grindeanu si la inceputul anului 2017, detasarea acesteia fiind ceruta de fostul ministru Florin Iordache.

Solicitarea a fost admisa de Sectia pentru procurori a CSM cu incepere din 7 ianuarie 2017, dar in 3 februarie 2017 Sectia pentru procurori a CSM a decis incetarea detasarii la Ministerul Justitiei atat a Oanei Schmidt Haineala, cat si a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Incetarea detasarii celor doi procurori a fost ceruta de seful de atunci al Ministerului Public, Augustin Lazar, care a aratat atunci ca masura trebuie luata pentru a asigura derularea „in conditii de impartialitate” a dosarului privind elaborarea de catre Ministerul Justitiei a OUG 13 de modificare a codurilor penale, abrogata de Guvern la cinci zile dupa adoptare, ancheta aflata atunci la DNA.

Sursa: news.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here