O ursoaica grav ranita si puii ei au fost transferati din Darmanesti la Rezervatia din Zarnesti

0

Un urs grav ranit, împreună cu cei trei pui ai săi, în vârstă de câteva luni, au fost aduși la Rezervația de la Zărnești, devenind astfel noua lor casă. Sâmbătă, pe data de 10 iunie, ursoaica însoțită de puii săi a ajuns în siguranță la Rezervația de la Zărnești, unde Sanctuarul AMP Libearty a fost pregătit să-i primească.

Asociația Milioane de Prieteni a informat că ursoaica, în vârstă de aproximativ 8-10 ani, suferea de o rană gravă la unul dintre picioare și întâmpina dificultăți majore în a-și asigura hrana în sălbăticie, ajungând până în curțile oamenilor în căutarea hranei.

Înțelegând situația urgentă în care se afla acestă ursoaică, autoritățile locale din comuna Dărmănești, județul Bacău, au solicitat ajutorul rezervației pentru a-i oferi îngrijirea și protecția de care avea nevoie. Astfel, s-a luat decizia de a transfera familia de urși la Sanctuarul AMP Libearty din Zărnești.

Sanctuarul AMP Libearty este de astăzi (n.r.-sâmbătă) casă pentru o ursoaică cu trei puiuţi de numai câteva luni. Vin cu toţii din Dărmăneşti, jud. Bacău. Autorităţile de acolo ne-au solicitat ajutorul în ceea ce priveşte familia de urşi pentru ca mama, rănita grav la un picior, nu se mai descurca în pădure şi căuta hrană în curţile oamenilor. Detalii despre starea de sanatate a mamei urs, în postările următoare!”, au transmis reprezentanții AMP Libearty.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.