O turistă din Bacău şi-a fracturat glezna după ce a căzut în Peştera Ialomiţei, din Masivul Bucegi

0

O turistă de 46 de ani, din Bacău, şi-a fracturat, sâmbătă, glezna piciorului drept, după ce a căzut în Peştera Ialomiţei, din Masivul Bucegi, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Dâmboviţa, femeia a căzut în zona Altarului, iar după incident fiul femeii a cerut ajutorul salvamontiştilor şi jandarmilor montani sunând la Serviciul Unic de Urgenţă 112.

„Femeia nu era echipată corespunzător. Imediat salvamontiştii şi jandarmii s-au deplasat la faţa locului. Intervenţia a fost contracronometru, turista zăcea în umezeală, la o temperatură destul de scăzută şi risca să intre în hipotermie şi, totodată, întunericul se lăsa. Transportarea rănitei pe targă până la ieşirea din peşteră a fost unul dintre cele mai dificile momente ale intervenţiei. Imediat a fost anunţat şi SMURD de la Fieni Până la sosirea acestora, victimei i s-a acordat primul ajutor şi a fost dusă la o cabană din zona Padina. Femeia a fost transportată la spitalul din Pucioasa şi ulterior la Târgovişte”, a declarat şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu.

Potrivit sursei citate, femeia în vârstă de 46 de ani venise impreună cu fiul său în Platoul montan Bucegi.

„Au vizitat peştera şi, cel mai probabil, din cauza echipamentului neadecvat, femeia a alunecat şi şi-a rupt glezna piciorului drept”, a mai declarat şeful Salvamont Dâmboviţa.

Jandarmii montani şi salvamontiştii le recomandă turiştilor să se informeze cu privire la itinerarul propus şi gradul de dificultate al acestuia, condiţiile climaterice locale şi să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit.

Sursa: gandul.info


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.