O singura strada a fost modernizata, in 2021, in Municipiul Bacau. Anul acesta, numarul ar putea creste la 3


2021 – O singura strada a fost modernizata – strada Siretului

In 2021, doar strada Siretului a fost modernizata de Primaria Bacau – si nu in intregime, ci doar 840 m. Investitia a costat 400.000 euro + TVA si a fost finantata de la bugetul de stat. Modernizarea nu implica numai asfalt, ci schimbarea retelei de apa-canal, balastarea strazii, montarea bordurilor si asfaltarea propriu-zisa.

Daca ne referim la covoare asfalatice, in 2021, 8 strazi au primit o noua patura de asfalt : Alunului, Bucovinei, Chimiei (tronson), Calea Romanului (tronson), Venus, Mircea Eliade, Lalelelor, Viorelelor, Chimiei si Narciselor. Un tratament bituminos subtire, in valoare de 1,1 mil lei, a fost aplicat si pe strazile Victor Nadolschi, Muncii, Dorului, Triumfului, Costache Radu, Gh. Hociung, Arinilor, Ciresoaia.

2022 – Primaria promite trei strazi modernizate si covoare asfaltice pe alte 7

Strazile Corbului ( finalizare, contract semnat cu Conextrust in 2021 ), Salciei ( semnat cu SSPM in 2021) si Prelungirea Bradului ( semnat cu SSPM in 2021 ) vor fi modernizate. Aici se va schimba infrastructura de apa canal, se va balasta, instala borduri si turna un strad de asfalt nou. Prelungire Bradului va costa cel mai mult, 2 mil lei + TVA.

Cele trei strazi – Siretului, Salciei si Prelungirea Bradului – sunt bugetate de la Guvernul Romaniei.

Reprezentantii municipalitatii ne-au transmis ca strazile Nicu Enea, Arcadie Septilici, Trecatoarea GHeraiesti vor avea parte de asfalt nou in acest an, iar daca bugetul va permite – este posibil – ca si strazile Decebal, Aleea Otelari, Aleea Metalurgiei, Stefan cel Mare (Gepex) sa fie asfaltate. Pretul pe mp al covorului asfaltic este de 85 lei/mp.

Pentru tratamentul bituminos subtire, primaria are prinsa suma de 2,1 mil lei + TVA iar strazile care vor trece prin acest proces sunt cele din cartierele CFR, Serbanesti si Izvoare.

strada Siretului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.