O profesoara din Bacau a lansat o petitie impotriva premierii publice a elevilor : „Nicăieri în lume elevii nu sunt apreciați sau umiliți în mod public”


Ana Nela Popoveniuc, profesoara la Scoala Ion Creanga din Municipiul Bacau a lansat in spatiul public o petitie care a strans deja 500 de semnaturi. Profesoara propune eliminarea „premierii publice”, astfel incat elevii cu rezultate mai putin bune sa nu fie umiliti in public.

Profesoara spune ca premierea publica aduce, pe langa umilinta si suferinta, invidie intre elevi. Aceasta mai adauga ca premierea publica trebuie facuta doar la competitii – concursuri si olimpiade:

Conținutul petiției, integral:

Numele meu este Ana-Nela Popoveniuc și sunt profesor doctor la Școala Gimnazială ,, Ion Creangă” din Bacău. Aeastă petiție este creată în nume personal, ca urmare a efectelor pe care am observat că le are asupra elevilor premierea în cadru festiv a celor cu rezultate bune, făcându-le publice mediile, scoțându-i în evidență și separâdu-i în acest fel de colegii lor, dar și suferința celor cu rezultate mai puțin bune, care sunt puși în antiteză, în mod fățiș, cu cei premiați.

Susțin eliminarea premierii publice ca un drept la intimitate al copilului. Nicăieri în lume elevii nu sunt apreciați sau umiliți în mod public, prin astfel de ierarhizări finale, în învățământul obligatoriu.

Școala nu reprezintă un concurs, ci dreptul firesc al copilului la educație. Elevii să fie premiați pentru reușite la olimpiade și concursuri și nu la absolvirea unui an școlar, în fața tuturor. Ei nu trebuie să fie în competiție cu colegii lor, sistemul ierarhic deschis conducând către invidie și ură, încurajând animozități între copii de vârsta mică și adolescenți.

Consider transmiterea publică a mediilor și a rezultatelor obținute de elev, fără a fi nevoie de acordul părintelui sau tutorelui, o încălcare a datelor cu caracter personal, cu efecte traumatizante emoțional pentru copil.

Petitie poate fi accesata aici. Aproape 500 de persoane au semnat-o deja.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPrins drogat la volan, in Onesti
Articolul urmatorA ajuns cu masina in Trotus

9 comentarii

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.