O persoana a murit in urma unui incendiu de vegetatie


Incendiile de vegetatie au crescut intr-un numar alarmant. Tot mai multe persoane pun foc, intr-un mod iresponsabil, iar din cauza vantului acesta se propaga pe zone foarte mari. Doar în ultimele 24 de ore, pompierii militari băcăuani au gestionat un număr de 70 de misiuni. Dintre acestea, intervențiile pentru stingerea incendiilor păstrează cea mai ridicată  proporție (42).

Astazi, o tragedie nu a mai putut fi evitata. In urma unui incendiu de vegetatie petrecut in comuna Pargaresti, o persoana de 75 de ani a murit arsa.

Nu uitați: • Arderea miriștilor, a vegetației uscate și a altor materiale combustibile este interzisă; • Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt, este interzisă; • Nu utilizați focul deschis la distanțe mai mici de 100 de metri față de construcții, materiale sau substanțe combustibile.Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol viața și bunurile materiale, iar nerespectarea măsurilor enunțate, care prin abatere, conduc la propagarea focului la vecinătăți, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 2000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.