O persoană a decedat în urma unui incendiu produs la o casă din satul Asău

0

În acest sfârșit de săptămână (07-10 Iulie a.c.), pompierii băcăuani au răspuns unui număr de 73 solicitări, înregistrate în dispeceratul integrat ISU-SAJ.

Astfel, în intervalul de referință, subunitățile de intervenție din județ au intervenit în 44 de cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, în opt misiuni pentru asistență persoanelor, au lichidat două incendii și au gestionat alte 19 intervenții în sprijinul comunităților.

Printre misiunile semnificative înregistrate în intervalul de referință, amintim incendiul produs în cursul serii de sâmbătă, 08 iulie a.c., în localitatea Asău.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, în jurul orei 21:00, pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit, din satul Straja, comuna Asău.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 de mp.

Din nefericire, la fața locului a fost identificată o victimă de sex masculin (89 de ani), cu arsuri pe aproximativ 90% din suprafața corpului.

Aceasta a fost preluată de ambulanța SMURD, în vederea transportului la Centrul Primiri Urgențe Comănești. În urma incendiului, a ars suprafața menționată anterior, precum și bunuri din interiorul locuinței.

Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este utilizarea focului deschis în spații închise.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, solicită cetățenilor să anunțe orice eveniment care  poate pune în pericol viața sau mediul înconjurător, la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.