O parohie din judetul Bacau deschide un centru pentru tineri. Acestia vor putea lua lectii de pian, orga si muzica psaltica


In judetul Bacau, la Sascut – sat Schineni, se va sfinti sambata centrul social al Parohiei. Acesta va fi dedicat tinerilor. Principalele activitati din centrul social vor fi lectiile de pian, orga si muzica psaltica.

Slujba de sfințire a Așezământului Social Filantropic „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Români” are loc în ajunul celui de-al doilea hram al parohiei, Duminica Sfinților Români. Slujba de sâmbătă va începe de la ora 16:00, cu slujba Vecerniei Mari unită cu Litia.

La noul centru social se vor mai desfășura Școala de Duminică și școlile de vară ale parohiei. În cadrul acestora, copiii vor participa, pe categorii de vârstă, la activități precum proiecții de film, lecții de pictură bisericească, meditații gratuite pentru examene.

Avem în plan să amenajăm un after-school, precum și să organizăm pentru copiii parohiei grădinițe de vară în perioada de vacanță, atunci când grădinițele de stat sunt închise”, spune Părintele Paroh Alexandru Grigoraș.

Biserica parohială din Schineni, monument istoric, datează din 1809. A fost construită de boierul Petrache Sturza pe un vechi amplasament monastic. În biserica parohială a slujit Părintele Teodor Atanasiu (+1893), tatăl Episcopului Teodosie (Atanasiu) al Romanului.

Sursa: basilica.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentCod galben in judetul Bacau. Vantul va ajunge si la 90km/h
Articolul urmatorVIDEO: Doi tineri si-au acoperit fetele si au spart o spalatorie self-service din Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.