O noua subunitate de pompieri in judetul Bacau

1

 
Luni, 15 aprilie a.c., a avut loc predarea-primirea unui teren din domeniul public al comunei Secuieni, în domeniul public al statului și administrarea acestuia de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, în vederea construirii unei noi subunități de pompieri.

„Întrucât eficiența noastră, a serviciilor de urgență profesioniste este dată de timpul de răspuns, atât eșalonul superior, cât și administrația publică locală au considerat necesară înființarea unei noi subunități de pompieri în localitatea Secuieni, cu scopul de a oferi cetățenilor din zonă un grad sporit de siguranță. Menționăm faptul că, actualmente, intervențiile sunt asigurate de Detașamentul de Pompieri Bacău, al cărui raion de intervenție se întinde pe o suprafață de aproximativ 2177 km² și cuprinde un municipiu, un oraș și 41 de comune. Construcția noii subunității se va realiza prind finanțare externă, prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

Reamintim faptul că, la finalul lunii martie, a avut loc o procedură similară, în vederea construirii unei alte subunități în localitatea Hemeiuș.Eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, asigurarea unor servicii la înalte sandarde oferite cetățenilor, prin dezvoltarea patrimoniului imobiliar și pregătirea personalului operativ, reprezintă principalele preocupări și, implicit, priorități ale instituției noastre.” a transmis ISUJ Bacau

1 COMENTARIU

  1. Adevărul este că aceste unități, subunități de pompieri ar trebui amplasate oriunde dar nu în”buricul târgului”cum să întâmplă în acest moment.Este înfiorător de stresant și un total disconfort pentru toți cei ce trăiesc de o viață în proximitatea ISUJ Bacău.Iar pentru cârcotași blocurile existau în zonă când au fost relocați ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.