O noua modificare la codul rutier 2013 : Soferii pot urca la volan dacă au băut o bere sau un pahar de vin

0

Conform NOULUI COD RUTIER 2013, s-a introdus un prag de alcoolemie. De asemenea, şoferii care produc accidente mortale din vina lor nu vor mai putea conduce niciodată.

Victor Ponta le dă dezlegare şoferilor la un pahar de bere sau vin la o nuntă. Guvernul a modificat din nou proiectul de Cod Rutier pe care ar urma să îl adopte miercuri în şedinţă. Iar modificările sunt spectaculoase.

„Am modificat în lege acea obligaţie pentru procurori şi judecători de a-l lăsa să conducă pe cel care o infracţiune, accident soldat cu morţi vătămare corporale grave, alcool, conducerea fără permis, numai în situaţiile în care procurorii şi judecătorii constată că nu prezintă pericol pentru a mai conduce pericol pe drumurile publice, mai pe româneşte, cel care a comis un accident, a omorât pe cineva, să nu mai poată să conducă până nu se termină procesul”, a declarat premierul Victor Ponta.

„Am găsit o soluţie care să se poată şi aplica referitoare la cei care au amenzi şi nu le plătesc în 30 de zile să li se suspende permisul până la plata amenzii, era o mare problemă de aplicare, în sensul în care omul îşi plătea amenda şi noi nu ştiam că şi-a plătit-o. Am găsit o soluţie cu un cont unic şi cu faptul că poliţia nu poate suspenda permisul cuiva decât după ce verifică la 30 de zile că în acel cont unic s-a plătit amenda”, a adăugat premierul.

„Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool: până la 0.2 nu e nici măcar contravenţie, 0.2 e un pahar de bere, dar de la 0.5 în sus, nu 0.8, să fie infracţiune. Aşa cum e în Europa, vorbesc de omul obişnuit care se duce la o nuntă şi gustă un pahar de vin, dar de la 0.2 la 0.5 e contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0.5 e infracţiune. Decidem astăzi dacă adoptăm Codul prin OUG”, a mai spus Ponta.

 

Sursa: realitatea.net


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.