O noua emisiune de titluri de stat Tezaur. Dobanzile record de pana la 7.8% vor finanta deficitul bugetar si refinanta datoria publica


Ministerul Finanţelor anunţă că, de joi, românii pot cumpãra titluri de stat Tezaur la dobânzi record de pânã la 7,8%. Titlurile au maturităţi de 1 şi 3 ani, iar valoarea nominală este 1 leu.

”Începând de joi, 2 iunie, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,2% şi 7,8%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în forma dematerializatã”, anunţă Ministerul Finanţelor.  

Titlurile de stat pot fi cumpãrate: 

·        Între 02 – 27 iunie 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. 

 Potrivit Ministerului Finanţelor, operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi  

·        Între 02 – 28 iunie 2022 de la unitãţile Trezoreriei Statului; 

·        Între 02 – 27 iunie 2022 în mediul urban şi 02 – 24 iunie 2022 în mediul rural, prin subunitãţile poştale ale C.N. Poşta Românã S.A. 

Dobânda este anuală, plãtibilă la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpra în avans.  

”Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile”, a mai precizat ministerul.  

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. 


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentFestivalul Copiilor continua pana pe 5 iunie | PROGRAM
Articolul urmatorBBS Vision | Cum poti deveni rapid sofer de Uber/Bolt in Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.