O judecătoare din Onești a fost dată afară din magistratură. Secția pentru judecători a CSM a aplicat cea mai dură pedeapsă

0

Judecatoarea Iulia Mihaela Scurtu de la Judecatoria Onesti a primit cea mai dură pedeapsă din partea Secției de judecători a CSM, excluderea din magistratură, din cauza a trei abateri disciplinare: atitudini nedemne, nerespectarea dispozitiilor sefului instantei si exercitarea functiei cu grava neglijenta.

Scurtu este acuzata ca a dispus masuri fata de persoane care nu erau parte in proces, informează luju.ro.

“Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulata de parata judecator Scurtu Iulia Mihaela, ca neintemeiata. 

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Scurtu Iulia Mihaela-judecator in cadrul Judecatoriei Husi (in prezent judecator in cadrul Judecatoriei Onesti). In baza art.273 alin.(1) lit.f) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor aplica doamnei Scurtu Iulia Mihaela-judecator in cadrul Judecatoriei Husi (in prezent judecator in cadrul Judecatoriei Onesti), sanctiunea disciplinara constand in ‘excluderea din magistratura’ pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.271 lit.b), art.271 lit.l) si art.271 lit. s) teza a II a raportat la art.272 alin.(2) si (3) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pusa la dispozitia partilor prin intermediul Grefei, astazi 14.06.2023”. – se arată în minuta hotărârii Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 14 iunie 2023 (dosar 2/J/2023)

Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara poate fi atacata de judecatoarea Iulia Mihaela Scurtu cu recurs la Completul de 5 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.