O fotografie făcută de o tânără în județul Bacău este câștigătoarea National Geographic Traveller

poz-alecsandra-raluca-dragoi-new-year-s-traditions-in-romania
Imaginea cu care Alecsandra Drăgoi a câştigat primul loc la categoria la categoria „People” a concursului National Geographic Traveller

Alecsandra Raluca Drăgoi, o româncă de 21 de ani care trăieşte în Londra, a câştigat primul loc la categoria „People” a concursului organizat de National Geographic Traveller.

Fotografia cu care tânăra româncă, în vârstă de 21 de ani, a câştigat competiţia a fost realizată la Comăneşti, în judeţul Bacău, în timpul unui festival de iarnă.

„Concursul National Geographic Traveller m-a luat prin surprindere cu vestea bună pe care mi-au dat-o la începutul acestui an. Fusesem nominalizată în luna decembrie 2014 şi de atunci am tot aşteptat răspunsul final. Astfel, am avut bucuria să primesc email în care am fost desemnată câştigătoare la categoria “People”, în total fiind 6 categorii”, a declarat Alecsandra Drăgoi.

Prin fotografiile realizate, Alecsandra spune că vrea să promoveze tot mai mult România peste hotare.

Alecsandra Raluca Drăgoi
Alecsandra Raluca Drăgoi

„Pentru mine, tradiţiile de iarnă au un impact foarte mare şi au avut un impact în toate proiectele pe care le-am realizat. Acesta este doar începutul, astfel am în plan ca în acest an să încep să promovez România din în ce mai mult, într-un proiect mai amplu. Concursurile la care am participat şi premiile pe care le-am câştigat, în jur de 50, mi-au dat curaj pentru a continua promovarea României peste hotare”, a adăugat ea.

Marele câştigător al concursului National Geographic Traveller, ales dintre şase categorii, va fi desemnat la ceremonia care va avea loc pe data de 14 Februarie 2015, în Londra. Câştigătorul va avea oportunitatea să meargă într-un wildlife photography tour in Kenya, Africa. „Pentru mine, Kenya ar fi un vis devenit realitate. Chiar daca nu voi câştiga, acest concurs înseamnă foarte mult pentru mine şi pentru cariera mea”, ne-a spus Alecsandra.

A plecat în Anglia cu dorinţa de a se realiza, ceea ce consideră că a reuşit, dar simte că „ceva lipseşte”.

“Am plecat peste hotare, în Anglia, cu o dorinţă egoistă de a mă realiza şi a lăsa totul în urmă, ceea ce am reuşit, dar simt că ceva lipseşte. Procesul de maturizare pe care l-am urmat în ultimii patru ani mi-a arătat că eu pot mai mult şi pot să aduc ceva nou în mentalitatea românilor. Am început să îmi respect ţara mult mai mult şi am realizat că ea are nevoie de mine la un anumit moment”, a afirmat Alecsandra.

În luna martie, Alecsandra va avea oportunitatea de a lucra o săptămână la publicaţia The Guardian, ca picture editor, „moment în care sper că voi avea o vedere prin ceaţa viitorului”.

Sursa: gandul

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

1 comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here