O fermă prin care trece autostrada A7, despăgubită cu peste 14 milioane de euro, după ce Statul Român propusese 40 mii euro

0

Un fermier a obținut în primă instanță despăgubiri de 14.5 milioane de euro pentru că Autostrada A7 îi va distruge afacerea. Bărbatul a susținut că nu știa că autostrada va trece prin ferma sa și că a fost informat despre acest lucru mult prea târziu.

Viorel Macovei, un fermier din comuna Țifești, județul Vrancea, a acuzat faptul că traseul sectorului Focșani-Bacău din Autostrada A7 îi va distruge ferma zootehnică bio în cadrul căreia crește 830 de vaci care produc zilnic peste 11 mii de litri de lapte, iar investiția se ridică la peste 13 milioane de euro. Ministerul Transporturilor i-a oferit o despăgubire de doar 40.000 de euro, dar fermierul a câștigat în prima instanță suma de 14.5 milioane de euro, potrivit ziaruldevrancea.ro.

În afară de spațiile de cazare a animalelor, ferma mai conține spații de depozitare a furajelor, tancuri de răcire și depozitare a laptelui, sisteme de muls. Pentru că traseul viitoarei Autostrăzi A7 trece prin mijlocul fermei vrânceanului Viorel Macovei, acesta primește despăgubiri pentru teren, însă nu își poate mai poate desfășura activitatea acolo și ar trebui să își mute ferma, în condițiile în care este vorba de o investiție de milioane de euro.

Întrebat despre subiect, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a afirmat marți, 6 septembrie 2022, în conferința de presă susținută la Focșani, că în opinia sa nu există nicio șansă pentru acordarea despăgubirilor în această fază a lucrărilor, întrucât autostrada va intra direct în execuție. Singura variantă care-i rămâne omului de afaceri din Țifești pentru a încerca să-și recupereze investiția este să se dreseze instanței judecătorești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.