O femeie din judetul Bacau a fost retinuta de DIICOT, dupa ce a ridicat un colet cu jumătate de kilogram de canabis


Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Neamț au surprins în flagrant delict o femeie, în timp ce ridica 550 de grame de cannabis disimulate într-un bagaj pe care și-l trimisese din Italia în municipiul Bacău, prin intermediul unei firme de curierat. Cea în cauză a fost reținută.

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț au surprins în flagrant delict o femeie, de 27 de ani, din comuna Letea Veche, sat Ruşi-Ciutea, județul Bacău, în timp ce prelua un bagaj ce conținea droguri, în municipiul Bacău.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în cursul lunii aprilie a.c., cea în cauză a luat decizia de a achiziţiona din Italia o cantitate de droguri de risc şi de a o expedia ulterior prin intermediul unui colet poştal în România, cu intenţia ca ulterior drogurile să fie comercializate en gros, către diverşi consumatori.

Aceasta ar fi contactat telefonic mai mulţi potenţiali cumpărători și, înainte de a pleca din Italia, ar fi expediatat către România un bagaj în care ar fi ascuns aproximativ 550 de grame de cannabis, prin intermediul unui serviciu de curierat, care asigură transportul de persoane şi colete pe relaţia Italia – România.

Bagajul ar fi fost expediat de aceasta către propria persoană, cunoscând că urma să ajungă cu avionul în România înainte ca serviciul de curierat să livreze pachetul respectiv, intenţia fiind să-l preia personal la destinaţie şi anume în municipiul Bacău.

Astfel, la data de 25 aprilie a.c., după ce ar fi expediat coletul, aceasta a intrat în România, prin intermediul unei curse aeriene, care a circulat pe relaţia Roma-Iaşi.

În urma controlului bagajului, polițiștii și procurorii au descoperit, în interior, 550 de grame de cannabis, droguri ambalate în pungi din material plastic transparent, cu fermoar autosigilant şi ascunse în mânecile unei haine.

Cea în cauză este bănuită că, în perioada 2014 – 2017, i-ar fi vândut unei persoane, în repetate rânduri, cantităţi de cannabis cuprinse între 50 şi 100 de grame, droguri care ar fi fost achiziționate tot din Italia.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc, urmând a fi prezentată instanței de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de a se dispune măsurile legale.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.