O companie din Bacau vrea sa construiasca un stadion de 54 milioane de euro in Craiova

0

La finele anului trecut, asocierea de firme SSAB-AG SA din Bacău și Frasinul SRL, a depus singura oferta la licitația lansată de Consiliul Judeţean Dolj pentru construirea unui complex sportiv pe locul „Stadionului Tineretului“ din Craiova.

Conform gds.ro, asocierea SSAB-AG SA (lider) – Frasinul SRL, care a venit și cu opt subcontractanți în spate, trebuie să construiască un complex multifuncţional, unic în ţară. Construcția a fost proiectată cu o capacitate de peste 8.000 de persoane și va avea, pe lângă velodrom, o pistă de atletism pentru desfășurarea de competiții la nivel internațional, suprafețe de joc modulare, dar și o zonă pentru concerte și alte manifestări artistice. Complexul este prevăzut, de asemenea, cu vestiare, săli de antrenament și de tratament pentru sportivi, magazine și locuri de parcare. Investiția se va ridica la 54 de milioane de euro.

Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preț“, componenta financiară contând în procent de 80%. Autoritatea contractantă va mai ține cont de perioada de garanție a lucrărilor, care trebuie să fie de minim 60 de luni și maxim 84 de luni (5%), de abordarea propusă pentru implementarea contractului (7,5%) și de modul de abordare a lucrărilor de construire a velodromului și pistei de atletism (7,5%).

Noul complex, o construcție cu subsol, parter și 3 etaje, va avea o suprafață totală de peste 34.000 de metri pătrați și va asigura condițiile necesare pentru organizarea de competiții naționale și internaționale de atletism, ciclism, dar și volei, baschet, handbal sau tenis de câmp. Clădirea va avea formă de elipsă, cu latura cea mai mare de circa 130 m, paralelă cu bulevardul Știrbei Vodă, și latura mică de circa 100 m, aproximativ paralelă cu bulevardul 1 Mai. Conform proiectului, complexul sportiv va dispune și de un total de 193 de locuri de parcare.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.