O cățelușă și cei 5 pui ai săi au fost plasați în adăpost de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor


La data de 26 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza comunei Cașin, la domiciliul unui tânăr de 27 de ani.

          La fața locului au fost identificate 10 exemplare canine. În urma examinării medicale s-a constatat faptul că, 3 câini de rasă și 5 pui de rasă comună aveau secționate ultimele vertebre coccigiene (codotomie).

          De asemenea, polițiștii au identificat și obiectul folosit la secționarea ultimelor vertebre coccigiene, respectiv un foarfece de tuns oile, ce a fost ridicat cu ocazia percheziției domiciliare.

          Având în vedere prevederile art. 24^1 din Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor, a fost emis ordin de plasare al animalelor în adăpost pentru exemplarul adult femelă de rasă comună și pentru cei 5 pui ai acesteia, fiind transportate la un adăpost din mun. Onești.

          Cercetările continuă cu privire la săvârșirea infracțiunii de intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților, faptă prevăzută și pedepsită de art. 25, alin. 1, lit. f din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, iar pedeapsa prevăzută este de la 6 luni la 3 ani, sau amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.