O asociație din Bacău adună bani din sponsorizări pentru reabilitarea „pasajului groazei” de la Gară

0

Asociația „Mutatis Mutandis” intenționează să adune bani din sponsorizări/donații în vederea reabilitării pasajului Gară – cartier CFR din municipiul Bacău. Cunoscut ca „pasajul groazei”, obiectivul a fost uitat de autorități, devenind în timp „raiul” oamenilor străzii. 

pasajul-subteran-gara cfrModernizarea pasajului este proiectul cu care asociația amintită intenționează să participe la un eveniment caritabil organizat de Fundația Comunitară Bacău (Swimathon 2014). Sub titlul „Pasajul CFR este al tuturor băcăuanilor”, Mutatis Mutandis intenționează să-și promoveze demersul, aducând în prim-planul opiniei publice unul din locurile rău-famate ale orașului. Lansarea proiectului va avea loc marți, ora 11.00, la „gura” dinspre oraș a pasajului (vizavi de Gara Bacău).

Pasajul Gară – cartier CFR a făcut obiectul mai multor materiale apărute în presa locală în ultimii ani, fără ca autoritățile să reacționeze în vreun fel. Deși ar putea fi tranzitat de sute de oameni zilnic, pasajul a fost luat în primire de boschetari. Cetățenii care vor să facă legătura între cartierul CFR (sau Gară) și oraș sunt constrânși să parcurgă drumul la suprafață, peste liniile ferate.

În octombrie 2010, autoritățile băcăuane anunțau închiderea iminentă a pasajului, lucru care nu s-a mai întâmplat. „Noi nu putem investi bani pentru că suntem doar administratori, nu şi proprietari. Pasajul aparţine de CFR Gară. Acest tunel se va închide cât de curând. Oamenii vor putea folosi în viitorul apropiat pasajul Oituz care se află momentan în construcţie şi are prevăzut şi un trotuar pentru pietoni”, declara Dragoș Luchian, la acea dată viceprimar al Bacăului, citat de cotidianul Adevărul.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.