Nuntile s-ar putea relua din 15 mai. Care sunt conditiile si cati invitati vor avea voie la masa

   

Nuntile s-ar putea relua din 15 mai, daca Guvernul accepta propunerea venita din partea Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor. Acestia propun trei scenarii, cu testarea invitatilor.

   

„Am propus trei scenarii: verde, galben, roșu. Dacă vorbim de roșu, propunem că nunțile să poată avea loc dar doar dacă invitații au făcut vaccinul, au avut COVID-19 sau acceptă testarea la intrarea la eveniment, pe cheltuiala organizatorilor.Cei care vor fi testați pozitiv nu vor putea intra. E dorința tuturor să fie safe, pentru siguranță invitaților. , precizează Alin Caraman, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor.

Se poate face si un test PCR cu 24 de ore inainte, sau la intrare, un test rapid. Vorbim și de cele non invazive, cele cu salivă.

Asociatia din industria nuntilor a pregatit un proiect de lege in acest sens. În funcție de rata de infectare, la o masă de 12 pers vor sta 6, 8, sau 10 persoane.

„Dacă sunt testați se poate să fie și dans, dar punem o limitare în funcție de suprafață ringului.” a mai precizat Alin Caraman

Sursa: antena3.ro

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here