Numele fugarului bacauan Radu Nemes, in dosarul „Schwartzenberg – Realitatea”. Mafia petrolului a finantat preluarea postului TV

0

O expertiză cerută de DNA arată că Elan Schwartzenberg s-a folosit de banii rețelei conduse de afaceristul bacauan Radu Nemeș și Codruț Marta, „locotenentul” fostului sef al Fiscului, Sorin Blejnar, în negocierile pentru preluarea controlului asupra Realitatea TV. Verificarea tranzacției cu Sorin Ovidiu Vîntu arată că fostul soț al Mihaelei Rădulescu era beneficiarul banilor ascunși în Dubai de șefii rețelei.

Radu NemesExpertiza cerută de procurorii anticorupţie în dosarul „Mafia petrolului” arată că anchetatorii au reuşit să dea de urma banilor negri obţinuţi din evaziunea fiscală cu produse petroliere. În acest caz, DNA anchetează aproape 20 de oameni de afaceri, pe fostul preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, şi pe fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, dispărut în prezent

O sumă importantă – 13 milioane de dolari – a ajuns în conturile unei societăţi din Dubai, controlată, în actele din România, de Radu Nemeş (foto), om de afaceri băcăuan apropiat de Elan Schwartzenberg, dispărut la scurt timp după Codruţ Marta. Radu Nemeş şi soţia acestuia, Diana Marina Nemeş, figurează pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei la secţiunea „urmăriţi internaţional”, în baza unor mandate de arestare emise, în lipsă, de Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii susţin că în reţeaua din dosarul „Mafia petrolului” – cauza în care sunt inculpaţi Sorin Blejnar, codrut-martaCodruţ Marta, Viorel Comăniţă – fost şef al Vămilor- şi Dan Secăreanu- fost şef al DGIPI Constanţa – protecţia era asigurată de Elan Schwartzenberg prin prisma relaţiilor sale la nivelul Guvernului. Codruţ Marta şi Radu Nemeş sunt consideraţi de anchetatori ca fiind liderii reţelei despre care procurorii spun că au produs un prejudiciu statului de aproape 50 de milioane de euro.

Procurorii au descoperit că Marta (foto) insista ca şeful său, Sorin Blejnar, să rămână în funcţie deoarece capul reţelei, Radu Nemeş, avea de finalizat câteva proiecte. „Menţinerea în funcţie a lui Blejnar Sorin era esenţială pentru numitul Nemeş Radu care intenţiona să finalizeze o serie de proiecte şi să demareze mecanisme evazioniste suplimentare”, se arată în referatul DNA.

Luni, în dosarul „Realitatea” au fost efectuate 35 de percheziţii. Au fost puşi sub învinuire fosta iubită a lui Elan, Monica Hofman, fratele său, Fabian, dar şi soţia lui Marcel Păcuraru, Daniela-Madi Ionescu, administrator la Realitatea TV. Cei trei sunt acuzaţi de infracţiuni economice, cea mai gravă fiind spălarea de bani.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.