Numarul tranzactiilor imobiliare a scazut puternic la inceput de an. Cate imobile s-au vandut in Bacau, in ianuarie

0

La inceputul anului 2023, numarul de tranzactii imobiliare – case, terenuri si apartamente – a scazut puternic in intreaga tara. Datele au fost furnizate de ANCPI. Cumparatorii sunt din ce in ce mai putini, astfel ca vanzatorii au inceput sa fie mai flexibili in a ceda la pret.

Conform datelor oficiale, in ianuarie, la nivel national s-au tranzactionat 33.274 de imobile – cu 44,41% mai putin decat in decembrie 2022 ( 59.864 ). Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilor în luna ianuarie este cu 6.236 mai mic față de perioada similară a anului 2022.

Daca ne referim la judetul Bacau, scaderea este si mai mare. Daca in decembrie s-au vandut in judetul Bacau 1291 de imobile, in ianuarie 2023 s-au tranzactionat doar 668.

La nivelul Municipiului Bacau, scaderea a depasit 60% : in decembrie 2022 s-au vandut 365 de imobile, pe cand in ianuarie 2023 doar 130.

Ratele mari la banci si presiunea creditelor influenteaza din ce in ce mai mult piata imobiliara. Diversi agenti imobiliari au declarat pentru Bacau.net ca in ultimele doua luni clientii aproape ca au disparut. Cei care-si doresc o casa noua pe credit amana achizitia si stau cu chirie, iar cei cu cash asteapta ca preturile sa mai scada. Cu toate astea, pe piata imobiliara din Bacau scaderile de pret sunt inca „timide” – de aproximativ 5%.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.