Numarul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul Bacau a crescut cu aproape 5%. Aeroportul va fi inchis 47 de zile pentru modernizarea pistei

Trafic in crestere cu 5% – Locul 7 din 10 in topul aeroporturilor

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Traficul de pasageri pe Aeroportul Bacau a avut o mica crestere, de respectiv 4,7%. In 2019,  Aeroportul Bacau a fost tranzitat de 468.455 pasageri ( 2018 – 447.465 pasageri).

Aeroportul Bacau se afla pe locul 7 din 10, in topul Aeroporturilor din Romania. Desi a fost modernizat, din cauza costurilor destul de mari ale bileteor, pasagerii se orienteaza catre alte orase. Daca pe Aeroportul Bacau opereaza doar Blue Air, in Iasi exista WiZZ, Blue Air, Tarom, Air Bucharest, Aegean, Austrian, Corendon si Ernest. Astfel, preturile mai accesibile si numarul mai mare de destinatii face Aeroportul din Iasi mult mai accesibil pentru Moldova.

Pentru Bacau.net , reprezentantii Aeroportului din Bacau au declarat :

„Exista discutii avansate cu alte companii aeriene, privind deschiderea de noi rute. Cu toate acestea, decizia venirii le apartine in totalitate si depinde de studiile pe care aceste companii le fac privind potentialul pietei. In ceea ce priveste Regia Autonoma, exista deschidere si transparenta totala, iar tarifele practicate sunt publice si egale pentru toti factorii de pe piata”  a spus Oana Chelaru, Director Executiv la Aeroportul Bacau

foto: Airlinestravel.ro

9 destinatii de baza + 6 noi, odata cu orarul de vara

Pe Aeroportul Bacau se opereaza momentan 9 curse de baza : Londra, Liverpool, Dublin, Roma, Torino, Bergamo, Bologna, Bruxelles si Madrid.

Odata cu orarul de vara, se vor introduce 6 curse noi catre Atena, Oslo, Copenhaga, Larnca, Birmingham si Stuttgart.

De asemenea, in zilele de luni si marti vor exista chartere catre Antalya. Odata cu introducerea acestor noi destinatii, Blue Air va aduce o noua aeronova la baza din Bacau, ridicand totalul la 3.

Modernizarea pistei inchide Aeroportul 47 de zile

Proiectul de modernizare a pistei Aeroportului din Bacau este prevazut a se desfasura in patru etape. Pe perioada primelor doua etape, cat si a celei de-a patra, lucrarile vor avea loc sub trafic aerian. Astfel, zborurile nu vor fi afectate si vor avea loc conform orarului de iarna 2019 – 2020, respectiv de vara 2020.

A treia etapa a proiectului prevede inchiderea operatiunilor aeriene pe o perioada de 47 de zile. Asadar, nu vor avea zboruri pe Aeroportul Bacau. La acest moment, nu se stie daca zborurile vor fi anulate sau mutate pe alte aeroporturi, compania aeriana urmand sa ia aceasta decizie.

In urmatoarea perioada se va anunta exact data cand Aeroportul Bacau va fi inchis.

 

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here