Daca ai o idee buna de afacere, primul pas este sa concepi un plan. Trebuie sa aduni informatii despre piata domeniului in care vrei sa actionezi, sa afli care sunt cerintele intrarii in piata, dar si daca merita sa suporti costurile de inceput. Daca deja ai terminat cu detaliile initiale si crezi ca ai resursele necesare pentru a-ti lansa ideea, nu mai ramane decat sa te ocupi de partea financiara.
Citeste in continuare pentru a afla trei metode eficiente de a face rost de fonduri pentru afacerea ta simplu si rapid:
- Cea mai comuna forma de finantare este creditul oferit de banci pentru afacerile mici. In general, bancile iti pot oferi sume destul de mari atat timp cat afacerea ta este activa de minim 3 luni si ai o cifra de afaceri anuala in limitele admise. Indiferent de domeniul in care aplici, creditele de aceasta natura te pot ajuta cu multe dintre costuri: aprovizionarea cu marfa, echipament, utilaje, spatiu de desfasurare a activitatilor etc. Dezavantajul principal pe care il poate aduce aceasta metoda insa, este modul in care este calculata dobanda si perioada pe care o ai la dispozitie pentru a inapoia suma;
- O alta forma de finantare o gasesti in fondurile europene. Poti aplica pentru acestea chiar daca ai o intreprindere lansata recent, o microintreprindere sau un IMM. In functie de nevoile companiei, exista o multitudine de programe de finantare sprijinite de UE la care poti aplica. Insa, trebuie sa fii atent daca indeplinesti conditiile, dar si sa iti intocmesti o aplicatie convingatoare pentru ca proiectul tau sa fie acceptat;
- Nu in ultimul rand, poti aplica pentru un credit nebancar de la CreditFix – acesta este potrivit mai ales in situatia in care ai nevoie de un credit rapid, avand asociata o dobanda de 0% pentru sumele de pana in 2000 lei. Mai mult, aplicarea pentru acest imprumut necesita minimum de efort intrucat poti parcurge intreg procesul direct online.
Trebuie sa nu uiti ca exista multa companii care aplica in fiecare zi pentru astfel de credite. Asadar, asigura-te ca proiectul tau are toate detaliile puse la punct si incearca sa inspiri creditorului incredere pentru a-ti mari sansele de succes. In plus, gandeste-te exact la ce vei folosi ulterior banii pentru a evita imprumuturi de sume mai mari decat ai nevoie. Daca vei face un imprumut prea mare, s-ar putea sa regreti ulterior in cazul in care acesta are asociata o rata a dobanzii nefavorabila.