Noul Cod Rutier va fi trimis in Parlament. Guvernul nu are curajul să şi-l asume

0

Noul Cod Rutier va fi trimis de  Guvern la Parlament. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, în şedinţa de Guvern care a avut loc miercuri. Noul Cod Rutier nu va mai fi adoptat, așadar, prin ordonanţă de urgenţă. Întrebat despre stadiul noului Cod rutier, premierul Victor Ponta, care s-a aflat, sâmbătă, în localitatea botoşăneană Baisa, unde au început lucrările de modernizare a DN 29, a spus că se caută o soluţie tehnică de implementare a proiectului. Întrebat dacă noul Cod ar putea fi adoptat săptămâna viitoare, el a spus: „În funcţie de soluţia tehnică de implementere va fi adoptat”.

Miercurea trecută, Guvernul a amânat adoptarea noului Cod rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic în care să fie vărsate toate sumele încasate din amenzile percepute pentru contravenţii şi infracţiuni. Ministerul de Interne a transmis că proiectul Codului Rutier va fi reprogramat pentru prima şedinţă de guvern de săptămâna viitoare. Premierul Victor Ponta declara, joi, că efectele noului Cod rutier asupra scăderii numărului de accidente vor fi analizate după o anumită perioadă, respectiv în câteva luni, un an sau doi ani, pentru eventuale adaptări.

„Nu există legi de neschimbat, că se schimbă realităţile. Evident că vom constata- dar nu într-o zi, două, ci în nişte luni, într-un an, în doi – …se face o analiză, să vedem care este influenţa asupra accidentelor, asupra plăţii amenzilor, în ce măsură s-a redus acest fenomen sau nu şi, în funcţie de asta, Parlamentul, la dezbaterea ordonanţei, sau noi putem să intervenim cu modificări. Nu înseamnă că acum am închis Codul rutier pentru următorii 50 de ani, ci că, în funcţie de situaţia reală, întotdeauna legislaţia se adaptează”, declara Ponta.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.