Noua taxa auto a fost suspendata


Taxa de prima vanzare a masinilor inmatriculate inainate de 2007 , a fost suspendata luni 30 ianuarie 2012. Executivul a decis anularea noii taxe auto , in sedinta de guvern , printr-o ordonanta de urgenta.

Cei care au platit aceasta taxa , vor primi banii inapoi. Legea a intrat in vigoare in data de 13 ianuarie 2012. Propunerea de suspendare a taxei a fost propusa de ministrul Mediului, Laszlo Borbely , acesta considerand ca oamenii nu au inteles exact ce presupune aceasta taxa si cum se aplica.

Ideea renuntarii la taxa a survenit insa si pe fondul protestelor antiguvernamentale din aceasta luna. Taxa nu va fi suspendata definitiv , ci pana la data de 31 decembrie 2012, astfel incat oamenii sa aiba timp sa-si vanda masinile.

„Suma estimata a fi pierduta pe perioada amanarii este de 336 milioane lei, impactul fiind cu atat mai mare cu cat, prin reducerea valorii taxei cu pana la 25%, se inregistreaza o diminuare suplimentara a veniturilor la bugetul Fondului pentru mediu cu o suma estimata de 240 milioane lei. Aplicarea ordonantei va spori diminuarea bugetului Fondului pentru Mediu, fapt ce va avea repercusiuni asupra proiectelor prioritare de mediu in derulare sau ce ar fi putut fi finantate de catre Administratia Fondului pentru Mediu”, se atentioneaza in actul normativ, citat de Mediafax.

Taxa auto se va plati in continuare pentru autoturismele noi si pentru cele second-hand aduse din alte state, dar la un nivel mai redus comparativ cu cel stabilit in 2010 si 2011.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Pai nu a stiut nimeni de aceasta taxa auto..si a aparut deodata si s-au trezit oameni cu dacii ca trebuie sa plateasca 3000 de euro cand masina costa 300 euro. E incredibil cum acesti parlamentari nu iau aceste lucruri in calcul si dau niste legi doar sa fie date. Nu stiu cum sa mai stranga bani sa plateasca pensiile si salariile dar de la ei nu taie. Tot de la saraci iau…RUSINE!

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.