Noile reguli dupa care elevii vor incepe scoala

Scolile, gradinitele si cresele vor functiona in format fizic pana la rata de infectie 6 la mia de locuitori. Daca se depaseste aceasta rata, cursurile se vor face online. Rata de infectare luata in calcul va fi cea anuntata de DSP in ziua de vineri, astfel ca se va sti programul pentru saptamana urmatoare. Masca este obligatorie in scoli, dar nu si in curtea scolii. De asemenea, ministrul Sanatatii a stabilit ca si mastile textile sa fie permise – nu doar cele sanitare.

   

Ce se întâmplă dacă apare un caz de COVID într-o clasă?

În cazul copiilor din învățământul preșcolar și al celor de până la clasa a VI-a, cursurile trec în online pentru 14 zile, dar se poate veni la școală din ziua 8, în urma testării antigen, cu test COVID negativ. Testarea se organizează în școală. În cazul în care părinții refuză testarea copiilor în ziua 8, acei copii continuă cursurile online până în ziua 14.

Pentru copiii din clasele a VII-a, a VIII-a și învățământul liceal, există două situații – copiii care au fost vaccinați și cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile pot continua să învețe față în față, dacă apare un caz. Ceilalți rămân în online – scenariu valabil sub rata de infectare de 6 la mie.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here