Noi schimbari in cadrul programului „Prima casa”

Pentru anul 2019, programul Prima Casa are un plafon de aproximativ 2 miliarde de lei. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca pana la sfarsitul lunii februarie programul va deveni „mai social”.

Publicitate

„Am prins ca plafon cam două miliarde de lei în acest an pentru programul ‘Prima Casă’, deci el va continua, numai că am spus că discuţiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrală au fost pentru a-l face mai social, mai îndreptat către zona socială.

Probabil că până la final de februarie vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Nu. Finanţarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceeaşi parametri. Până la final de februarie o să ieşim, cred, cu o Hotărâre de Guvern”, a spus Eugen Teodorovici.

Modificarile care se vor face vor avea legatura cu suprafata casei si cu veniturile celor care vor sa acceseze programul:

„Mă refer la suprafaţa casei, la persoanele cu venituri mai mici. Este un program social la urma urmei. Nu îţi iei casă de 500 de metri pătraţi, prima casă, îţi iei o casă pentru familie atât cât poţi…”, a adăugat Teodorovici.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here