Noi schimbari in cadrul programului „Prima casa”

Pentru anul 2019, programul Prima Casa are un plafon de aproximativ 2 miliarde de lei. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca pana la sfarsitul lunii februarie programul va deveni „mai social”.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

„Am prins ca plafon cam două miliarde de lei în acest an pentru programul ‘Prima Casă’, deci el va continua, numai că am spus că discuţiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrală au fost pentru a-l face mai social, mai îndreptat către zona socială.

Probabil că până la final de februarie vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Nu. Finanţarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceeaşi parametri. Până la final de februarie o să ieşim, cred, cu o Hotărâre de Guvern”, a spus Eugen Teodorovici.

Modificarile care se vor face vor avea legatura cu suprafata casei si cu veniturile celor care vor sa acceseze programul:

„Mă refer la suprafaţa casei, la persoanele cu venituri mai mici. Este un program social la urma urmei. Nu îţi iei casă de 500 de metri pătraţi, prima casă, îţi iei o casă pentru familie atât cât poţi…”, a adăugat Teodorovici.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here