Noi modificari CNSU. Prezenta fizica la scoala, indiferenta de rata de infectie. Conditii noi pentru nunti si botezuri

Joi, seara, CNSU a decis ca prezenta fizica a elevilor se va desfasura indiferent de rata de infectare, cu criterii clare pentru suspendarea orelor. De asemenea, elevii se vor testa rapid. In cazul in care rata de infectare depaseste 6 la mie, magazinele se vor inchide la 22:00, iar nuntile si botezurile vor avea limita de participanti cu conditia vaccinarii sau a trecerii prin boala. Optiunea testarii nu mai exista. Masca devine obligatorie în spaţiile publice închise şi deschise, a decis CNSU.

   

– abilitarea ME şi MS pentru modificarea Ordinului comun nr 5196/1756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii participării zilnice, cu prezenţă fizică la cursuri, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, indiferent de rata de incidenţă cumulată. 

utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învăţători educatori. 

– majorarea cantităţilor stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare. 

– modificarea şi completarea măsurilor adoptate la nivelul localităţilor în care incidenţa cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfăşurării activităţilor cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în cazul restaurantelor barurilor, cluburilor şi discotecilor, cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, instituţiilor de cultură, evenimentelor private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, conferinţelor, sălilor de sport şi/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.  

– obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, în toate spaţiile publice închise în cazul incidenţei la 14 zile mai mare de 6/1000 de locuitori. 

– exceptarea persoanelor de la interdicţia de circulaţie în afara locuinţei/gospodăriei pentru persoanele trecute prin boală, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori şi pe tot parcursul săptămânii, în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori.  

– permiterea, doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, la evenimentele sau activităţile organizate şi desfăşurate în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

Decizia integrala aici.

Sursa: news.ro

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here