Noi masini Google Street View vor strabate tara in aceasta vara. In Bacau se va folosi un „trekker”

0

Cinci noi masini Google Street View vor strabate Romania in aceasta vara, pentru a actualiza imaginile din tara noastra disponibile pe Google Maps Street View. Preluarea de noi imagini va demara la inceputul lunii iunie si se va concentra pe cele mai importante orase din Romania si zonelor adiacente: din Bucuresti si Ilfov, Brasov si Valea Prahovei, Constanta si litoralul Marii Negre si pana la Iasi, Piatra Neamt, Cluj-Napoca, Targu Jiu, Timisoara si Arad.

Noua tehnologie de fotografiere utilizata de masinile Google permite realizarea unor imagini mai precise si de calitate. Pe langa noua camera, a fost schimbat si exteriorul masinilor Street View, pentru a reflecta cateva dintre frumusetile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View, precum Marele Canion, Mont Blanc si Marea Bariera de Corali.

Echipele Street View vor avea la dispozitie pentru preluarea de imagini si dispozitivul trekker.

Acesta va fi folosit in 31 de orase din Romania, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor si altor obiective publice unde masinile nu au acces.

Orasele unde va fi folosit trekker-ul sunt: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Constanta, Galati, Brasov, Ploiesti, Braila, Oradea, Bacau, Arad, Pitesti, Sibiu, Targu-Mures, Baia Mare, Buzau, Botosani, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Suceava, Piatra Neamt, Drobeta-Turnu Severin, Targu Jiu, Tulcea, Targoviste, Bistrita, Resita, Slatina, Focsani.

Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montat cel mai nou model de camera Steet View pentru preluarea de imagini 360o.

Trekker-ul este dus in spate de un operator, iar camera fotografiaza automat in timp ce acesta merge. Pana in prezent, trekker-ul a „calatorit” in numeroase zone de pe glob pentru a fotografia obiective turistice sau situri aflate in patrimoniul universal, inclusiv Delta Dunarii.

Street View este un serviciu oferit de Google Maps, in prezent fiind disponibil in mai mult de 85 de tari de pe tot mapamondul, inclusiv in Arctica si Antarctica. Serviciul este disponibil si in Google Earth si aplicatia Google Maps pentru telefoanele mobile.

Sursa: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.