Noi locuinte pentru persoanele cu dizabilitati, la Targu Ocna. Ivancea: „Prin dezinstituționalizare le redăm semenilor noștri aflați în dificultate șansa la o viață cât mai aproape de normalitate”


Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, impreuna cu primarul din Targu Ocna, Cristian Ciubotaru si cu directorul DGASPC, Cristian Codreanu au participat la darea în folosință a noilor locuințe protejate, din cadrul Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din Tg. Ocna. Valoarea totală a proiectului „Servicii sociale comunitare pentru persoane adulte cu dizabilități”, finanțat prin POR, este de 5,7 milioane lei, 30% reprezentând cofinanțarea CJ.

Practic, 29 persoane adulte cu dizabilități au fost dezinstituționalizate din Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Comănești și transferate la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din Tg. Ocna. În cele 4 locuințe, construite și dotate la standarde europene, aceștia beneficiază de servicii sociale cu rol și suport de prevenire a reinstituționalizării, prin acordarea consilierii, asistenței și a sprijinului necesar.

Esențial este faptul că datorită atmosferei și condițiilor oferite, aceste imobile pot fi numite „acasă” de către beneficiari. Așa cum am spus în repetate rânduri, asistența socială este o prioritate pentru Consiliul Județean. Iar ceea ce am spus, se probează cu fapte. Prin dezinstituționalizare le redăm semenilor noștri aflați în dificultate șansa la o viață cât mai aproape de normalitate.

Sunt determinat, în continuare, în a lua măsuri care să aibă în centrul atenției omul-beneficiarul aflat în nevoie, chiar dacă, acest lucru afectează o oarecare rutină a personalului DGASPC. Trebuie să fim flexibili și empatici la nevoile beneficiarilor și acest lucru nu se poate realiza fără vocație și dăruire, caracteristici pe care trebuie să le aibă orice angajat al acestei instituții, indiferent de poziția pe care o ocupă în structură.” a precizat Ivancea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.