Noi controale pe linia apărării împotriva incendiilor, în Bacău. Inspectorii au dat amenzi în valoare de 60.000 lei

0

În cursul zilei de ieri, 29 decembrie a.c, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au efectuat cinci controale pe linia apărării împotriva incendiilor, la operatorii economici din județ.

În urma acestora, au fost constatate 36 deficiențe și au fost aplicate următoarele sancțiuni contravenționale: 32 avertismente și 4 amenzi în cuantum de 58.500 lei.

Printre deficiențele constatate, se numără: punerea în funcțiune a construcțiilor fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, reducerea dimensiunilor căilor de evacuare și neasigurarea funcționării la parametrii proiectați a iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare.

Totodată, a fost resigilat un obiectiv cu destinația turism și alimentație publică, ca urmare a finalizări lucrărilor de implementare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Facem mențiunea că, acestui obiectiv i-a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcționării ori utilizării, la începutul lunii Ianuarie, în urma executării unui control tematic de specialitate, pe timpul căruia au fost constatate încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu, conform H.G.R. 915/2015.

Aceste controale se organizează periodic, urmărindu-se cu prioritate, fără a se limita la acestea, următoarele aspecte:

-Respectarea capacității maxime de utilizatori prevăzută în autorizația de securitate la incendiu sau în autorizația de funcționare emisă de autoritatea publică locală;

-Respectarea cerințelor care au stat la baza emiterii emiterii autorizației de securitate la incendiu;

-Asigurarea condițiilor de evacuare a utilizatorilor;

-Asigurarea dotării cu mijloace de apărare împotriva incendiilor;

-Existența și funcționarea instalațiilor de detecție avertizare și alarmare, a instalațiilor de stingere, a instalațiilor de iluminat de siguranță, etc.

În această perioadă, activitățile de control sunt orientate, cu precădere, la obiectivele la care se organizează Revelionul, evenimente cu public numeros și la care se pot înregistra aglomerări de persoane.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.