Nodul rutier urias – de la intersectia Autostrazilor A7 cu A8 – va fi construit de Umbrarescu. Vezi cum va arata cea mai spectaculoasa constructie rutiera din Romania

0

La sud de orasul Pascani se va amenaja cel mai mare nod rutier din Romania. Acesta va face parte din Autostrada A7 Ploiesti – Pascani si este prevazut in contract. Va reamintim ca Autostrada A7 Ploiesti – Pascani are 4 tronsoane pe ruta Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Pascani. De la Buzau si pana la Pascani – trei tronsoane din patru – se vor executa de firmele controlate de cel mai mare constructor roman – Dorinel Umbrarescu.

In perioada imediat urmatoare, Umbrarescu va demara lucrarile si pe ultimul tronson din A7 – Bacau – Pascani, care este deja semnat. Nodul rutier ce va fi construit de Umbrarescu va fi amenajat in sudul orasului Pascani.

Site-ul Apix.ro a analizat documentatia tehnica si a prezentat cateva detalii despre acest nod rutier. Nodul va fi unul de tip turbion si va avea 8 bretele si 12 pasaje. La acestea se adaugă 5 podețe de mici dimensiuni (casetate). Construirea nodului va avea drept consecință și relocarea unui drum județean (DJ208L). Nodul acoperă o zonă în suprafață totală de peste 220 hectare.

Nodul rutier este amplasat pe raza teritorială a două localități: Stolniceni Prăjescu și Pașcani. Bretelele vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 metri. Pe toate bretelele, viteza de proiectare este de 80 km/h. Intersecția între 2 infrastructuri mari rutiere (autostrada A7 și A8) permite traversarea zonei pe benzi de circulație cu o viteză considerabilă (80 km/h).

  • Dintre cele 12 pasaje, patru fac parte din autostrada A8, dar vor fi construite în cadrul proiectului A7. „Toate structurile au fost proiectate pentru o durată de 100 de ani”, se menționează în proiect. Întregul nod rutier va beneficia de sistem de iluminat.

Sursa: apix.ro


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.