Noaptea Muzeelor 2020, online la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, la manifestare participând în prezent toate ţările membre ale Consiliului Europei. 

În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, Noaptea Europeană a Muzeelor este sărbătorită în fiecare an, începând din 2008.

Întrucât anul acesta evenimentul s-a mutat în mediul virtual, publicul larg este invitat să vizioneze între orele 1800 şi 2200, pe paginile de Facebook: Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Ion Borcea, Muzeul de Stiintele Naturii Bacau şi Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacau, „Gala filmului ştiinţific”, unde vor fi postate filme documentare având drept subiect natura. Vom prezenta și o retrospectivă în fotografii a acestei manifestări la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” (2008 – 2019).

De asemenea, invităm publicul larg, să vizioneze (în acelaşi interval orar  1800 – 2200) pe canalul nostru de Youtube intitulat:  Complexul Muzeal Ion Borcea Bacau, scurte prezentări ale expoziţiilor permanente deschise pentru publicul larg la Muzeul de Ştiinţele Naturii, Vivariu, Casa Memorială „Ion Borcea” şi Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, dar şi un material digital rezultat în urma colaborării dintre specialiștii noștri, elevi și cadre didactice de la Colegiul „N. V. Karpen” Bacău, intitulat: „Tinerii exploratori ai peşterii din muzeul bacauan”.

Pe site-ul http://observatorulastronomicbacau.ro, al Observatorului Astronomic „Victor Anestin” va fi disponibil şi un tur virtual de vizitare a expoziţiei permanente, urmând link – ul: http://observatorulastronomicbacau.ro/tur-virtual/.

Evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor a fost organizat, începând din anul 2005, în noaptea de sâmbătă cea mai apropiată de data de 18 mai, dată adoptată de ICOM (Consiliul Internațional al Muzeelor). Anul acesta evenimentul a fost mutat în data de 14 noiembrie 2020 datorită contextului pandemic în care ne aflăm cu toții. 

 

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here