„Noaptea Europeană a Muzeelor 2024” la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău

0

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” invită publicul băcăuan să participe în noaptea de 18 mai 2024 la cea de-a XX-a ediţie a manifestării „NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR”, care se va desfășura la două dintre subunitățile noastre: Muzeul de Științele Naturii și Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, între orele 18:00-01:00 (01:00 fiind ora de intrare a ultimului vizitator).

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a XX-a ediție. Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor este sărbătorit în fiecare an, începând din 2007. 

Între orele 18:00-01:00 (01:00 fiind ora de intrare a ultimului vizitator), vor fi organizate diverse activităţi la sediul celor două subunități mai sus menționate. 

Astfel, la Muzeul de Științele Naturii, vor fi deschise spre vizitare următoarele expoziţii:

  • Expoziţiile permanente: „Păduri din România”, „Ocrotirea naturii”, „Flori din adâncurile Terrei”, „O lume dispărută”, „Împreună cu băcăuanii din anul 1958”;
  • Expoziţiile temporare: „Prieteni și dușmani din lumea insectelor”,  „Superorganismul – viața ascunsă a furnicilor”, „Personalităţi băcăuane – Ion Simionescu (1873-1944)”, „Exponatul lunii”, „Valoarea cărții”;
  • Fotoexpoziție itinerantă de fotografie – Dan Mihalcea – „Cum respiră Pământul”; 
  • Sera cu plante ornamentale și Grădina Senzorială.

De asemenea, în cadrul „Galei filmului ştiinţific” publicul băcăuan poate viziona filme documentare având drept subiect natura.

La Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, pot fi vizitate:

– Expoziţia permanentă „Universul – de la Pământ la stele”, cu următoarele teme:  „Sistemul solar”, „Astronautica”, „Gruparea stelelor”, „Evoluţie stelară”, „Forma şi evoluţia Universului”;

– Expoziția temporară „Reprezentări ale astronomiei în artă”;

– Expoziția itinerantă „Astrofotografie: Imagini astronomice realizate la Observatorul Astronomic din Bârlad în perioada 2017-2020”, realizată în colaborare cu specialiști de la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad.

Dacă vremea va permite, publicul va avea acces și pe terasa circulară a Observatorului Astronomic de unde doritorii vor putea admira panorama Bacăului noaptea.

Cu ocazia acestui eveniment intrarea este gratuită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.