Netflix introduce taxa de partajare a conturilor si in Romania

0

Netflix, una dintre cele mai populare platforme de streaming din lume, a anunțat recent că va introduce o taxă suplimentară pentru utilizatorii din România care doresc să partajeze un cont între mai multe adrese. Netflix transmite ca password sharing-ul este interzis „Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință”.

Cat costa sa imparti contul Netflix cu alti utilizatori?

Această taxă, denumită „taxa de partajare” sau “account sharing” va fi de 2.90 euro pe lună pentru fiecare utilizator nou adăugat pe cont.

Compania a emis un comunicat oficial prin intermediul blogului său, în care a explicat motivele acestei decizii. Potrivit Netflix, un cont este destinat folosirii de către o singură locuință, iar toate persoanele care locuiesc acolo pot beneficia de serviciile oferite de platformă, indiferent de locația în care se află (acasă, în deplasare sau în vacanță). Netflix a introdus recent funcții noi, cum ar fi Transferul de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor, pentru a oferi o experiență mai bună utilizatorilor săi.

În contextul în care abonații Netflix au multe opțiuni în materie de divertisment, compania dorește să continue să investească într-o varietate de filme și seriale noi, astfel încât utilizatorii să se bucure întotdeauna de conținut de calitate. Taxa de partajare a conturilor a fost introdusă pentru a compensa costurile adiționale generate de utilizarea serviciului pe mai multe adrese.

Parerile utilizatorilor despre noua taxa Netflix

Această decizie a generat reacții mixte din partea utilizatorilor din România. Unii consideră că taxa suplimentară este justificată, deoarece utilizarea contului Netflix pe mai multe adrese presupune costuri adiționale pentru companie, în timp ce alții sunt nemulțumiți deoarece consideră că plata lunară deja existentă ar trebui să acopere utilizarea pe orice dispozitiv și de pe orice adresă.

Cu toate acestea, efectele negative ale introducerii taxei de partajare a conturilor au început deja să se resimtă în alte țări. De exemplu, în Spania, se estimeaza ca peste 1 milion de conturi au fost dezactivate în primul trimestru al anului după introducerea taxei, conform informațiilor furnizate de firma de cercetare de piață Kantar. Totuși, aceste informații nu au fost încă confirmate oficial de către Netflix.

Într-un comunicat anterior, Netflix a menționat că va adopta noi măsuri pentru a se asigura că fiecare dispozitiv este asociat cu locuința principală a titularului abonamentului, încercând astfel să combată practica partajării ilegale a parolelor de acces.

Netflix rămâne o platformă populară și apreciată în România, oferind o gamă largă de conținut de divertisment, inclusiv filme, seriale, documentare și producții originale. Platforma a câștigat popularitate în ultimii ani datorită calității conținutului său și a funcțiilor inovatoare pe care le oferă utilizatorilor săi.

Cu toate acestea, introducerea taxei de partajare a conturilor a stârnit îngrijorare printre utilizatorii din România. Mulți dintre aceștia au obișnuit să își partajeze conturile cu membrii familiilor lor sau cu prietenii, permițând astfel mai multor persoane să se bucure de serviciile Netflix fără a plăti o taxă suplimentară.

Deși Netflix subliniază că un cont este destinat folosirii de către o singură locuință, mulți utilizatori consideră că taxa de partajare a conturilor este o mișcare în direcția greșită. Aceasta poate împiedica accesul la serviciu pentru familiile sau grupurile de prieteni care împart costurile abonamentului și care utilizează contul de pe mai multe adrese.

Cu toate acestea, Netflix își justifică decizia prin necesitatea de a acoperi costurile suplimentare generate de utilizarea contului pe mai multe dispozitive și de a continua să ofere conținut de calitate abonaților săi. Compania a menționat că investește în mod constant în noi producții pentru a satisface nevoile diverse ale utilizatorilor săi, indiferent de preferințele lor, limbă sau persoana cu care vizionează.

Netflix a publicat informatii incomplete in trecut

Este important de menționat că Netflix a făcut greșeli în comunicarea inițială privind noile reguli și taxe de partajare a conturilor. Compania a publicat în mod accidental informații incomplete și nedefinite în paginile sale de asistență, ceea ce a dus la confuzie și incertitudine în rândul utilizatorilor.

Noua taxa Netflix in Romania

Netflix a introdus o taxă de partajare a conturilor în România, impunând o sumă de 2.90 euro pe lună pentru fiecare utilizator adăugat. Această măsură a generat reacții mixte din partea utilizatorilor, iar impactul acesteia rămâne de văzut în viitor. 

În timp ce unii susțin necesitatea taxei pentru a acoperi costurile suplimentare, alții sunt nemulțumiți deoarece consideră că taxa ar trebui să fie inclusă în abonamentul existent. Netflix continuă să fie o platformă populară și investește în conținut de calitate pentru a-și păstra abonații satisfăcuți și a atrage noi utilizatori.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.