Nereguli la adapostul animalelor din Bacau. Prinderea maidanezilor a fost oprita.

1

În Bacău nu se mai capturează câinii maidanezi. Primăria a luat această decizie pentru că nu are unde să ducă animalele capturate. Singurul padoc din oraş oferă condiţii groaznice. Situat gard în gard cu o fostă groapă de gunoi, aşa-zisul padoc este casă pentru 3.600 de animale. Autorităţile au la dispoziţie o săptămână să-l reamenajeze. Altfel, adăpostul riscă să fie închis, iar câinii să se întoarcă pe stradă, unde deja sunt alte mii de patrupede care fac probleme.

„Mănâncă fiecare pe unde apucă. Nu ai cum să hrăneşti atâţia câini pe un câmp imens. Apă, nu mai spun, nu au cum să le dea”, spune un vizitator al padocului.

Condiţiile sunt greu de imaginat la padocul din Bacău unde sunt ţinuţi 3.600 câini. Adăpostul este gard în gard cu o fostă groapă de gunoi, iar animalele stau mai mult libere pe câmp. Beau apă dintr-un iaz improvizat şi aşteaptă cu nerăbdare mâncare de la îngrijitori. Aproape un milion de euro, bani europeni, s-au investit pentru ca fosta gropă de gunoi să fie închisă şi împrejmuită. Însă chiar şi aşa, animalele se plimbă nestingherite pe 12 hectare.

„Groapa de gunoi se află imediat în vecinătatea locului în care noi cazăm acest câini comunari. Am considerat o cazare temporară în acest spaţiu”, explică Iulian Stoican, viceprimar al Bacăului.

Voluntarii unei fundaţii pentru protecţia animalelor spun că maidanezii nu sunt triaţi pe vârste şi nici pe la cabinetul veterinar nu prea trec.

„Conform standardelor, ar trebui să fie pe 6,5 metri pătraţi, ar trebui să fie maxim patru câini, să fie un acoperiş pe ţarc. Trebuie să fie curăţate în fiecare zi, hrăniţi”, spune Florin Suciu, reprezentant al unui ONG pentru protecția animalelor.

 

Sursa: digi24.ro

Comentarii

1 comentariu

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.