Naveta cu trenul ar putea fi schimată în România. Bacăul pe lista orașelor vizate de noul proiect

2

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat că marți, 2 iulie 2024, a demarat licitația pentru proiectul „Îmbunătățirea circulației trenurilor prin introducerea trenurilor de mers cadențat în zonele metropolitane din România”. Această inițiativă urmărește să încurajeze naveta cu trenul către orașe.

Obiectivul principal este introducerea trenurilor de mers cadențat în jurul și între marile orașe din România printr-o abordare integrată a transportului de persoane de tip navetă (distanță redusă) cu transportul de persoane pe distanțe medii și lungi, coroborat cu o mai bună definire a obligației de serviciu public în transportul feroviar public de călători la nivel național ce include stabilirea obligației de serviciu public de transport feroviar public de călători pentru perioada decembrie 2027 – decembrie 2042.

Principalele rezultate și impactul la nivelul comunității: mersul cadențat trebuie să reflecte cererea de mobilitate a populației din fiecare pol de creștere analizat, la o cadență adecvată, pe o perioadă de cel puțin 10 ani.

Orașele vizate pentru naveta cu trenul sunt: București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Constanta, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea.

2 COMENTARII

  1. Da, Bacaul trebuie neaparat vizitat. Pai cinr are cei mai multi km de piste de biciclete, colorate cu verde si portocaliu pentru orbi, popice si jaloane la fel frumos colorate. Ne a promos vizitiul sef ca ne face metrou, tramvai si telegondola in urmatorii 100 de ani. Deci hai la Bacau ca sa vezi poze cu ce vei putea vedea in urmatorul cincinal…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.